Observatorio sobre desarme, comercio de armas, conflictos armados y cultura de paz
joomla templates top joomla templates template joomla

TOTES LES CAMPANYES

Escrito por Centre Delàs el . Publicado en Uncategorised

logoBancaArmadaColor def

BANCA ARMADA

El finançament és un punt vital pel complex militar-industrial. Les empreses d’armament necessiten dels serveis bancaris, tant per efectuar les seves operacions comercials corrents, com per aconseguir fons extraordinaris que els hi permetin emprendre el desenvolupament de noves armes, explorar nous mercats i, en definitiva, mantenir la seva puixança competitiva en un sector eminentment privat. És per això que el recolzament financer és clau per a que les empreses d’armes i d’altres activitats relacionades amb allò militar, tan rebutjades per la ciutadania, puguin aconseguir els seus objectius econòmics. És a dir, sense un recolzament financer, aquestes empreses es veurien obligades a produir menys armes, a acotar els seus mercats, a emprendre menys projectes contaminants i a reduir les seves activitats dins la industria militar.

El concepte banca armada fa referència a les entitats financeres que participen en el negoci armamentístic mitjançant un, diversos o tots els principals tipus de finançament del sector militar-industrial que existeixen.
El Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs, Setem, RETS, Justícia i Pau, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) AA-MOC i FETS - Finançament Ètic i Solidari, spromouen aquesta iniciativa de sensibilització i denúncia de les entitats financeres que participen en industries militars, mitjançant l’exigència d’un veritable respecte pels drets humans i el medi ambient.

L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la societat per a que exigeixi a les entitats financeres espanyoles que canviïn les seves polítiques i finalitzin tota relació amb les empreses socialment irresponsables. Aquesta iniciativa mostra la importància de les relacions entre els bancs i les empreses fabricants d’armament.

Les entitats que formen part de la campanya Banca Armada, són promotores, a la vegada,  d’altres iniciatives centrades a denunciar tres entitats financeres concretes que treballen amb empreses productores d’armament. És així com les accions de les campanyes BBVA sense armes, Banco Santander sense armesCaixabank sense armes, Banc Sabadell sin armes es centren en la realització d'intervencions en les Juntes Generals d’Accionistes per instar a les entitats financeres a modificar la seva política d’inversió i finançament militar. Per primer cop al març de 2017 es va participar també a la junta d'accionistes de Bankia, sent el tercer banc en el rànquing de la Banca Aramda espanyola 2016.


Què pots fer tu?

Comparteix-ho! Fes difusió a les xarxes socials amb el hashtag #NoalaBancaArmada
Coneix a la banca ètica! Com a alternativa a la banca tradicional que opera segons el seu únic objectiu, l’econòmic, existeix la Banca Ètica que fa compatible la rendibilitat econòmica amb el respecte als drets humans i al medi ambient. La Banca Ètica inverteix únicament en projectes de valor afegit per a la societat des del  punt de vista social, mediambiental, cultural, i educatiu. A més facilita als seus clients que puguin saber on s’inverteixen els seus estalvis.
Uneix-te a nosaltres! Fes-te soci del Centre Delàs o converteix-te en col·laborador o voluntari per a defensar aquesta i altres causes per al foment de la cultura de pau i la construcció d’una societat desarmada.

Més informació

logoBancaArmadaColor def

botBancaLimpia

BBVAsinArmasbotCaixabank

  

botSantanderbotBankSecrets

 

 

 

 

 

 

STOP INVERSIONS EXPLOSIVES

 

Colabora con:

sipri

Es miembro de:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Dirección: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Tel: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org