Or indesitjable

Written by Centre Delàs on . Posted in Notícies

 

Segons informa la web del Centre d'Informació sobre Empreses i Drets Humans (www.business-humanrights.org), entre altres fonts d'informació, la BBC ha destapat un intent d'operació de venda il•legal de 3,6 tones d'or procedents de la República Democràtica del Congo, i situa el lloc d'origen de la transacció a Madrid. A pocs quilòmetres de la capital, en una luxosa urbanització viu Nyasha del Campo, filla de la vicepresidenta de Zimbabwe Joyce Mujuru. Segons la BBC, la vicepresidenta va utilitzar la seva filla com a intermediària de la multimilionària venda. Nyasha està casada amb Pedro del Campo, personatge que està inclòs en la llista negra de comerciants d'or per Firstar Europa Ltd., empresa britànica que comercia amb matèries primeres i a la qual es va voler vendre l'or.

Joyce Mujuru es troba entre els 200 zimbabwesos enfrontats a sancions per la Unió Europea per violació de drets humans. Nyasha del Campo, segons el representant de Firstar, es va oferir a situar a Kenya el certificat d'origen de la mercaderia.

Bernd Hagamann, president de Firstar, va afirmar en declaracions al diari Times Online: "Rebutgem l'oferta, ja que les nostres investigacions van demostrar que darrere de l'operació hi havia la senyora Mujuru, que és a la nostra llista negra. No estem interessats a comprar or de persones que governen un país la població del qual s'està morint de còlera, o del Congo, on els diners seran utilitzats per comprar armes i matar mes gent".