Nou informe: República Centreafricana: Transitant per la Cruïlla de la (in)Governabilitat

 - - -
logo newsletter

Nou informe del Centre Delàs i l'ECP


República Centreafricana: Transitant per la Cruïlla de la (in)Governabilitat

(Más abajo en castellano)

L'informe presenta un estudi de la situació a la República Centreafricana (RCA) caracteritzada per una contínua inestabilitat política, que ha desembocat en diversos cops d'Estat i dictadures militars,  mitjançant un ànalisi de les claus de la situació que són tant d'índole interna com externa. Hi ha una confrontació entre elits polítiques que competeixen pel poder i el conjunt de la població del país que s’ha vist exclosa, i diversos països de la regió com el Txad, Sudan i Líbia, que  també han jugat el seu paper en el tauler regional per ampliar la seva influència, a més de França i la Xina, competint pels recursos naturals del país. La crisi i desintegració que pateix el país en l'actualitat té nombrosos elements vinculats a clivatges ètnics, a l'existència de nombrosos grups armats cada cop més fragmentats i progressivament més vinculats a la criminalitat, a l'instrumentalització de la religió, entre d'altres factors.

Autors: Jordi Calvo Rufanges (Centre Delàs) i Josep Maria Royo Aspa (ECP)

Pots descarregar aquí l'informe en català  (pròximament estarà disponible en castellà i anglès)


Portadainforme27 Cas

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

El informe presenta un estudio de la situación en la República Centroafricana (RCA) caracterizada por una continua inestabilidad política, que ha desembocado en varios golpes de Estado y dictaduras militares, mediante un análisis de las claves de la situación que son tanto de índole interna como externa. Hay una confrontación entre élites políticas que compiten por el poder y el conjunto de la población del país que se ha visto excluida, y varios países de la región como el Chad, Sudán y Libia, que también han jugado su papel en el tablero regional para ampliar su influencia, además de Francia y China, compitiendo por los recursos naturales del país. La crisis y desintegración que sufre el país en la actualidad tiene numerosos elementos vinculados a clivatges étnicos, a la existencia de numerosos grupos armados cada vez más fragmentados y progresivamente más vinculados a la criminalidad, a la instrumentalización de la religión, entre otros factores.

Autores: Jordi Calvo Rufanges (Centre Delàs) y Josep Maria Royo Aspa (ECP)

Puedes descargar aquí el informe en catalán  (próximamente estará disponible en castellano y inglés)


Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colaborador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -
No t'interessa?