El Centre Delàs d'Estudis per la Pau té com a missió el foment d'una cultura de pau i la construcció d'una societat desarmada, i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme.
Notícies
Des del Centre Delàs d'Estudis per la Pau s’està impulsant una moció que insta a la regulació de les empreses productores i exportadores d'armament a nivell local, des de la premissa que moltes de les exportacions de material militar guarden una relació directa amb els conflictes armats dels quals fugen les persones refugiades.
En el darrer Ple municipal de Sant Cugat del Vallès, membres del Centre Delàs van presentar la moció que es va aprovar després d'un debat entre els diferents grups municipals. Santa Coloma de Gramenet s'ha sumat també a aquest compromís municipal amb l'aprovació de la moció en el seu darrer Ple. En tots els casos s'ha treballat amb participació de diferents grups municipals.
Divendres dia 7 de juliol s’aprovava a les Nacions Unides el tractat internacional que prohibeix les armes nuclears, amb els vots a favor de 122 països. Un tractat que feia 70 anys que s’esperava, com va destacar Elayne Whyte Gomez, la presidenta de la conferència de les Nacions Unides que ha estat negociant aquest tractat vinculant. Des del Centre Delàs volem compartir aquesta bona notícia i felicitar a tots els qui han lluitat durant tants anys per que aquesta sigui avui una realitat.
Publicacions
Informe 32: Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats
L'arribada a les portes d'Europa de centenars de milers de persones refugiades sobretot provinents de la guerra de Síria, ha introduït en l'agenda política i social qüestions relatives amb el que s'ha de fer quant a polítiques d'acolliment, control i vigilància de fronteres. No obstant això, no hi ha hagut un debat suficientment ampli pel que fa a les causes que provoquen aquests moviments de població. El nou informe del Centre Delàs analitza el paper que les exportacions d'armes europees autoritzades i realitzades tenen en les situacions de conflicte armat i tensió que porten a milions de persones a fugir de les seves llars cada any.
Autors: Jordi Calvo Rufanges (Coord.), Ainhoa Ruiz Benedicto i Edgard Vega Vargas
Entrevistes i articles
Saber és poder: Comparteix-ho! fes-ne difusió a les xarxes socials.
|
Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada
|
Versión en castellano:
El Centro Delàs de Estudios por la Paz tiene como misión el fomento de una cultura de paz y la construcción de una sociedad desarmada. Por eso se dedica a sensibilizar sobre los efectos perversos de las armas y el militarismo.
Noticias
Desde el Centro Delàs de Estudios por la Paz se está impulsando una moción que insta a la regulación de las empresas exportadoras y productoras de armamento a nivel local, desde la premisa que muchas de las exportaciones de material militar guardan una relación directa con los conflictos armados de los que huyen las personas refugiadas.
En el último Pleno municipal de Sant Cugat del Vallès, miembros del Centro Delàs presentaron la moción que se aprobó después de un debate entre los diferentes grupos municipales. Santa Coloma de Gramenet se ha sumado también a este compromiso municipal con la aprobación de la moción en su último Pleno. En todos los casos se ha trabajado con la participación de diferentes grupos municipales.
El viernes día 7 de julio se aprobaba en las Naciones Unidas el tratado internacional que prohíbe las armas nucleares, con los votos a favor de 122 países. Un tratado que hacía 70 años que se esperaba, como destacó Elayne Whyte Gomez, la presidenta de la conferencia de las Naciones Unidas que ha negociando este tratado vinculante. Desde el Centro Delàs queremos compartir esta buena noticia y felicitar a todos quienes han luchado durante tantos años por que esta sea hoy una realidad.
Publicaciones
Informe 32: Armas europeas que alimentan conflictos. Conflictos de los que huyen los refugiados
La llegada a las puertas de Europa de centenares de miles de personas refugiadas sobre todo provenientes de la guerra de Siria, ha introducido en la agenda política y social cuestiones relativas con el que se tiene que hacer en cuanto a políticas de acogida, control y vigilancia de fronteras. Sin embargo, no ha habido un debate suficientemente amplio en cuanto a las causas que provocan estos movimientos de población. El nuevo informe del Centro Delàs analiza el papel que las exportaciones de armas europeas autorizadas y realizadas tienen en las situaciones de conflicto armado y tensión que llevan a millones de personas a huir de sus hogares cada año.
Autores: Jordi Calvo Rufanges (Coord.), Ainhoa Ruiz Benedicto y Edgard Vega Vargas
Entrevistas y artículos
Saber es poder: ¡Compartelo! Difúndelo en las redes sociales.
|
Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.
|
|