Pau Global 93


Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d'Estudis per la Pau de Justícia i Pau

NÚMERO 93 FEBRER - FEBRERO 2014 (ABAJO EN CASTELLANO)
 
ARTICLES 
 
Mercenaris per protegir el Barça?. Alejandro Pozo.  Article sobre les relacions comercials de defensa i seguretat entre Espanya i Israel, recolzant-se en els vincles que ha mantingut el Club de Futbol Barcelona amb empreses de seguretat israelianes. Article publicat al setmanari La Directa núm. 350.
 
Armes químiques, un risc present. Jordi Calvo. Des de la seva aparició, els agents tòxics utilitzats per produir armament, han estat objecte de rebuig generalitzat degut als efectes perniciosos de llarga durada sobre la població. Article publicat a l'Anuari 2013 Enciclopèdia Catalana.
 
Una ullada al terrorisme nuclear. Xavier Bohigas. L'autor fa un anàlisi sobre les possibilitats d'utilitzar materials nuclears en un atac terrorista, les seves consequències i obre una via a possibles alternatives. Article publicat a la revista Mientras Tanto núm. 120.
 
NOVETATS

Nou informe: La Defensa, la Seguretat i la Ocupació com a negoci. Relacions comercials militars, armamentístiques i de seguretat entre Espanya i Israel.  L'informe, realitzat per Alejandro Pozo (Dir.), Camino Simarro i Oriol Sabaté, analitza el conjunt de les relacions comercials en matèria de seguretat i defensa entre Espanya i Israel, i complementa l'informe Espanya-Israel  realitzat el 2009.

 
CAMPANYES

Campanya Banca Armada.Petició d'accions per assistir a la Junta d'Accionistes de BBVA , Banc Santander i Caixabank. El Centre Delàs participa en la campanya Banca Armada per a que entitats financeres, BBVA, Banc Santander i CaixaBank en particular, cancel·lin les seves inversions en empreses d'armament i que vulnerin els drets humans.


 SEGUEIX-NOS A TWITTERFACEBOOK ARTÍCULOS
 
Mercenarios para proteger el Barça?. Alejandro Pozo. Artículo sobre las relaciones comerciales de seguridad y defensa entre España e Israel, apoyándose en los vínculos que ha mantenido el Club de Fútbol Barcelona con empresas israelíes. Artículo publicado en el Semanario La Directa núm.350
 
Armas químicas. un riesgo presente. Jordi Calvo Desde su aparición los agentes tóxicos utilizados para producir armamento, han sido objeto de rechazo generalizado por sus efectos perniciosos de larga duración sobre la población. Artículo publicado en L'Anuari 2013 Enciclopèdia Catalana.
 
Una ojeada al terrorismo nuclear. Xavier Bohigas.  El autor hace un análisis sobre las posibilidades de utilizar materiales nucleares en un ataque terrorista, sus consecuencias y abre una vía de posibles alternativas. Artículo publicado en la Revista Mientras Tanto núm.120.
 
 
NOVEDADES
Nuevo informe La Defensa, la Seguridad y la Ocupación como Negocio. Relaciones comerciales militares, armamentísticas y de seguridad entre España e Israel. El informe realizado por Alejandro Pozo (Dir.), Camino Simarro y Oriol Sabaté, analiza el conjunto de las relaciones comerciales en materia de seguridad y defensa entre España e Israel, y complementa el informe España-Israel realizado en 2009.
 
CAMPAÑAS

Campaña Banca Armada Petición de acciones para asistir a la Junta de Accionista de BBVA, Banco Santander y CaixaBank. El Centro Delàs participa en la campaña Banca Armada para que entidades financieras, BBVA, Banco Santander y CaixaBank, en particular, cancelen sus inversiones en empresas de armamento y que vulneren los derechos humanos.

  SÍGUENOS EN TWITTER Y FACEBOOK