Pau Global 94


Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d'Estudis per la Pau de Justícia i Pau

NÚMERO 94 MARÇ - MARZO 2014 (ABAJO EN CASTELLANO)
 
NOTA: Per error, s'ha enviat un Pau Global anterior. Disculpeu les molèsties.
 
ARTICLES 
 
Tres anys de guerra a Síria . Centre Delàs. En motiu del tercer aniversari de l'esclat a Síria de la revolta popular que demanava més llibertat i democràcia al règim autocràtic de Bashar al-Àsad, el Centre Delàs emet aquest comunicat demanant major implicació a la Comunitat Internacional.
 
Catalunya fora de l'OTAN. Arcadi Oliveres i altres. Un article que narra breument la relació entre Catalunya i l'OTAN, en el que es recorda que el poble català va votar, en referèndum, no pertànyer a l'OTAN. Article publicat a Vilaweb el 13/03/2014.
 
La Ucraïna i l'Europa que desitgem. Pere Ortega. L'autor fa un repàs als esdeveniments a Ucraïna des de les eleccions de 2004 fins l'actualitat amb la recent annexió de la peninsula de Crimea a Rússia. Article publicat al setmanari La Directa núm. 355.
 
CAMPANYES

Desmilitaritzem l'educació. Amb motiu del Saló de l'Ensenyament, un any més, s'ha denunciat la presència de l'exèrcit en els espais educatius. Crònica de l'acció a càrrec de Mia López del Centre Delàs.

Banc BBVA Sense Armes. Hem estat presents a la Junta d'Accionistes de BBVA celebrada a Bilbao el passat 14 de març per denunciar les inversions en armes que l'entitat realitza. Les intervencions van ser a càrrec dels membres del Centre Delàs Maria de Lluc Bagur i Gemma Amorós.

Banc Santander Sense Armes. Un any més hem denunciat davant la Junta d'Accionistes de Banc Santander les inversions controvertides que l'entitat financera duu a terme i que vulneren els drets humans i el medi ambient. Les intervencions van ser a càrrec dels membres del Centre Delàs Maria de Lluc Bagur i Ainhoa Díaz.


AGENDA

Fòrum Social Català 2014. El Centre Delàs estarà present un any més en aquesta edició amb la proposta de dos tallers sobre Banca Armada i Objecció Fiscal a la despesa militar

Estrena de l'obra de teatre "El Pes del Plom".  Una representació teatral sobre el món de les armes que ha comptat amb l'assessorament de membres del Centre Delàs. L'obra s'estrena el proper 23 d'abril a la Sala Beckett. Una producció d'Aleix Fauró i Isis Martín de la Companyia La Virgueria, que compte amb el suport del Centre Delàs.

 

 SEGUEIX-NOS A TWITTERFACEBOOK NOTA: Se ha enviado un Pau Global anterior por error. Disculpen las molèstias.
 
ARTÍCULOS
 
Tres años de guerra en Siria . Centre Delàs. En motivo del tercer aniversario del estallido en Siria de la revuelta popular que pedía más libertad y democracia al régimen autocrático de Bachar al-Asad, el Centro Delàs emite este comunicado pidiendo mayor implicación a la Comunidad Internacional.
 
Cataluña fuera de la OTAN. Arcadi Oliveres y otros Un artículo que narra brevemente la relación entre Cataluña y la OTAN, en el que se recuerda, que el pueblo catalán votó en referéndum no pertenecer a la OTAN. Artículo publicado a Vilaweb el 13/03/2014.
 
La Ucrania y la Europa que deseamos. Pere Ortega.  El autor hace un repaso a los acontecimientos en Ucrania desde las eleciones de 2004 hasta la actualidad con la reciente anexión de la peninsula de Crimea a Rusia. Artículo publicado en el semanario La Directa núm.355.
 
CAMPAÑAS
Demilitarizemos la educación. Con motivo del Saló de l'Ensenyament, un año más, se ha denunciado la presencia del ejército en los espacios educativos. Crónica de nuestra acción a cargo de Mia López, del Centro Delàs.
 
Banco BBVA Sin Armas. Hemos estado presentes en la Junta de Accionistas de BBVA celebrada en Bilbao el pasado 14 de marzo para denunciar las inversiones en armas que la entidad realiza. Las intervenciones fueron a cargo de las miembros del Centro Delàs  Maria de Lluc Bagur y Gemma Amorós.
 
Banco Santander Sin Armas. Un año más hemos denunciado ante la Junta de Accionistas de Banco Santander las inversiones controvertidas que vulneran los derechos humanos y el medio ambiente que realiza la entidad. Las intervenciones fueron a cargo de las miembros del Centro Delàs Maria de Lluc Bagur y Ainhoa Díaz.
 
AGENDA
Fòrum Social Català. El Centro Delàs estará presente un año más en esta edición con la propuesta de dos talleres sobre Banca Armada y Objección Fiscal a los gastos militares.
 
Estreno de la obra "El Pes del Plom". Una representación teatral sobre el mundo de las armas que ha contado con el asesoramiento de miembros del Centro Delàs. La obra se estrenará el próximo 23 de abril en la Sala Beckett. Una producción de Aleix Fauró y Isis Martín de la compañía La Virgueria, que cuenta con el soporte del Centro Delàs.
 

  SÍGUENOS EN TWITTER Y FACEBOOK