Pau Global 126 Gener 2018

 - - -
logo newsletter

PAU GLOBAL

Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Número 126, gener 2018

(más abajo, versión en castellano)

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau té com a missió el foment d'una cultura de pau i la construcció d'una societat desarmada, i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme.

Agenda

El Centre Delàs i AIPAZ organitzen a Madrid el cicle de conferències "Com construir la pau"

Cartel CicloComoConstruirLaPaz Web okDurant els mesos de febrer i març de 2018, Madrid acull el cicle de conferències "Com construir la pau", una serie de ponències que comptaran amb la participació d'investigadores membres del Centre Delàs d'Estudis per la Pau i d'altres reconegudes investigadores de l'àmbit de pau.

El cicle aborda com aportar a la construcció de pau a partir de les reflexions i propostes transformadores des de diferents àmbits com són la seguretat en les ciutats, el desarmament i l'economia de pau, els conflictes armats i fluxos migratoris, la transformació social o la violència de gènere i el militarisme.

Notícies

La campanya Banca Armada inicia la petició de delegació de vots per denunciar les inversions en armes a les juntes d'accionistes

targeto votsbancarmada 2018Un any més, les entitats involucrades en la campanya Banca Armada participarem a les juntes generals d'accionistes de BBVA, Banco Santander, CaixaBank, Banc Sabadell i Bankia, per denunciar les seves polítiques d'inversions en empreses d'armament.

Des del Centre Delàs d'Estudis per la Pau tornem a engegar la campanya conjuntament amb SETEM, Justícia i Pau, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), FETS-Finançament Ètic i Solidari, Col·lectiu RETs i Alternativa Antimilitarista -MOC (Movimiento de Objeción de Conciencia).

Per a qualsevol dubte, pots escriure a delegacio-vots@bancaarmada.org o trucar al 93 441 53 35

Arenys de Munt aprova una moció del Centre Delàs de rebuig a la producció i venda d'armes que alimenten els conflictes d'on fugen les persones refugiades

Des del Centre Delàs d'Estudis per la Pau s’està impulsant una moció que insta a la regulació del comerç d'armes/empreses productores d'armament a nivell local, des de la premisa que moltes de les exportacions de material militar guarden una relació directa amb els conflictes armats dels quals fugen les persones refugiades.

La moció, proposada per la CUP d’Arenys de Munt, va ser aprovada al Ple Municipal del 25 de gener passat, amb els vots favorables d’ERC, PDeCAT, CUP i el PSC i el vot en contra del Partit Popular.

L'ENAAT es pronuncia sobre el Programa de Desenvolupament Industrial de la Defensa Europea

ENAAT foto comunicado UELa Xarxa Europea Contra el Comerç d'Armes (ENAAT, per les seves sigles en anglès), de la qual el Centre Delàs d'Estudis per la Pau és membre, ha expressat mitjançant un comunicat el seu posicionament sobre el finançament de la Unió Europea per a la recerca i el desenvolupament militar.

En el seu comunicat el ENAAT especifica les principals raons per les quals s'oposen al finançament de la UE en la indústria armamentística.

Pot consultar el document original en anglès aquí o en espanyol aquí.

Publicacions

informe33 RE cat DEF portada"La bombolla de les armes i la indústria militar a Espanya. Els Programes Especials d'Armament" ja disponible en català i en anglès

L'informe analitza els Programes Especials d'Armament (PEA) i presenta una radiografia actualitzada de les principals empreses que conformen l'oligopoli de la producció militar a Espanya.

Ja estan disponibles també les versions de l'Informe en català i en anglès.

Autor: Pere Ortega

Portada informe34 CAT DEF

"Els despropòsits de la despesa militar. Anàlisi del pressupost de defensa d'Espanya de 2017" disponible en català

L’informe exposa els criteris de recompte de les partides militars establerts pel Centre Delàs, que revelen que la despesa militar espanyola actual ascendeix a 18.776 milions d'euros.

Ja podeu consultar la publicació en català.

Autoria: Pere Ortega, Xavier Bohigas, Xavier Mojal

 

Entrevistes i articles

asentamientos-de-israel-1 Article "Palestina i la hipocresia de la Unió Europea" que presenta dades de l'informe Comerç d'armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en conflicte armat", publicat a El Salto el 01/01/2018
Armes Autonomes Article "Versatilitat, autonomia, morts i ètica" - Pere Brunet publicat al Diari Ara el 18/01/2018
800px-Leopardo 2E. zaragoza 1 wikipedia Article "Corrupció en l'àmbit industrial militar. El cas d'Espanya i la dimensió internacional" - Pere Ortega  publicat a HISPANIA NOVA, Revista de Historia Contemporánea al gener del 2018

bloc adeu a les armes bo

El rey Juan Carlos I en la Pascua Militar de 2009 "Alarma! Colossal augment de la despesa militar" - Pere Ortega

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

Versión en castellano:


Agenda

El Centro Delàs y AIPAZ organizan en Madrid el ciclo de conferencias "Cómo construir la paz"

Cartel CicloComoConstruirLaPaz Web okDurante los meses de febrero y marzo de 2018, Madrid acoge el ciclo de conferencias "Cómo construir la paz", una serie de ponencias que contarán con la participación de investigadoras miembros del Centro Delàs de Estudios por la Paz y otras reconocidas investigadoras del ámbito de paz.

El ciclo aborda cómo aportar a la construcción de paz a partir de las reflexiones y propuestas transformadoras desde diferentes ámbitos como son la seguridad en las ciudades, el desarme y la economía de paz, los conflictos armados y flujos migratorios, la transformación social o la violencia de género y el militarismo.

Noticias

La campanya Banca Armada inicia la petición de delegación de votos para denunciar las inversiones en armas en las juntas de accionistas

targeto votosbancarmada2018 castUn año más, las entidades involucradas en la campaña Banca Armada participaremos en las juntas generales de accionistas de BBVA, Banco Santander, CaixaBank, Banco Sabadell y Bankia, para denunciar sus políticas de inversiones en empresas de armamento.

Desde el Centro Delàs de Estudios por la Paz volvemos a poner en marcha la campaña conjuntamente con SETEM, Justicia y Paz, el Observatorio de la Deuda en la Globalización (ODG), FETS-Finançament Ètic i Solidari, Colectivo RETs y Alternativa Antimilitarista-MOC (Movimiento de Objeción de Conciencia).

Para cualquier duda, puedes escribir a delegacio-vots@bancaarmada.org o llamar al 93 441 53 35

Arenys de Munt aprueba una moción del Centro Delàs de rechazo a la producción y venta de armas que alimentan los conflictos de los que huyen las personas refugiadas

Desde el Centro Delàs de Estudios por la Paz se está impulsando una moción que insta a la regulación del comercio de armas/empresas productoras de armamento a nivel local, desde la premisa que muchas de las exportaciones de material militar guardan una relación directa con los conflictos armados de los cuales huyen las personas refugiadas.

La moción, propuesta por la CUP de Arenys de Munt, fue aprobada al Pleno Municipal del 25 de enero pasado, con los votos favorables de ERC, PDeCAT, CUP y el PSC y el voto en contra del Partido Popular.

El ENAAT se pronuncia sobre el Programa de Desarrollo Industrial de la Defensa Europea

ENAAT foto comunicado UELa Red Europea Contra el Comercio de Armas (ENAAT, por sus siglas en inglés), de la cual el Centro Delàs de Estudios por la Paz es miembro, ha expresado mediante un comunicado su posicionamiento sobre la financiación de la Unión Europea para la investigación y el desarrollo militar.

En su comunicado el ENAAT especifica las principales razones por las cuales se oponen a la financiación de la UE a la industria armamentística.

Puede consultar el documento original en inglés aquí o en español aquí.

Publicaciones

portada informe33 industriaPEA CAST

"La burbuja de las armas y la industria militar en España. Los Programas Especiales de Armamento" ya disponible en catalán y en inglés

El informe analiza los Programas Especiales de Armamento (PEA) y presenta una radiografía actualizada de las principales empresas que conforman el oligopolio de la producción militar en España.

Ya están disponibles también las versiones del informe en catalán e inglés.

Autor: Pere Ortega

Portada Informe34 cast DEF

"Los despropósitos del gasto militar. Análisis del presupuesto de defensa de España de 2017" disponible en catalán 

El informe expone los criterios de recuento de las partidas militares establecidos por el Centro Delàs, que revelan que el gasto militar español actual asciende a 18.776 millones de euros.

Ya podéis consultar la publicación en catalán.

Autoria: Pere Ortega, Xavier Bohigas, Xavier Mojal

 

Entrevistas y artículos

asentamientos-de-israel-1 Artículo "Palestina y la hipocresía de la Unión Europea" que presenta datos del informe "Comercio de armas y conflictos. Análisis de las exportaciones europeas a países en conflicto armado", publicado en El Salto el 01/01/2018
Armes Autonomes Artículo "Versalitilidad, autonomía, muertes y ética" - Pere Brunet publicado en el Diari Ara el 18/01/2018
800px-Leopardo 2E. zaragoza 1 wikipedia Artículo "Corrupción en el ámbito industrial militar. El caso de España y la dimensión internacional" - Pere Ortega  publicado en HISPANIA NOVA, Revista de Historia Contemporánea en enero de 2018

Captura de pantalla 2017-02-07 a las 16.54.10

El rey Juan Carlos I en la Pascua Militar de 2009 "Alarma! Colosal aumento del gasto militar" - Pere Ortega

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -
No t'interessa?