14 d'Abril: Dia d'Acció Global sobre la Despesa Militar

logo gdams i delas 

 14 d'abril 2014

Dia d'Acció Global sobre la Despesa Militar

[ CASTELLANO AQUÍ ]

 

Ara més que mai, cal reduir la despesa militar!

En un context de desmantellament de l’Estat de benestar i de contínues retallades a les polítiques socials, es fa cada cop més evident la necessitat de reduir la despesa militar.

Perquè res justifica que a l’Estat espanyol es destinin per al 2014 més de 15.000 milions € a la despesa militar (que, previsiblement, acabaran superant els 16.000 milions a final d’any). Ni el manteniment d’un exèrcit sobredimensionat. Ni continuar invertint en projectes megalòmans de nous armaments (fragates, avions de combat, helicòpters militars, etc.) que han generat un deute acumulat de 30.000 milions € pels propers anys. Ni promocionar amb diners públics un sector que ven armes a països en conflicte i on es vulneren els drets humans.

No podem acceptar que quan les necessitats més bàsiques no estan cobertes per a tota la població dediquem 41,15 milions € cada dia a la despesa militar (que es convertiran en 45,27 milions al dia al final de l'any)

Per tot això, en el marc de la celebració del Dia d'Acció Global sobre la Despesa Militar, volem denunciar que a l’Estat espanyol es prioritza la despesa militar per sobre de la despesa social, pressionar al Govern i els partits perquè canviïn aquestes prioritats i sensibilitzar la ciutadania perquè reclami més que mai que cal retallar la despesa militar i invertir en despesa social.

 

RETALLEM LA DESPESA MILITAR, INVERTIM EN DESPESA SOCIAL

 

Més informació a la web http://www.retallemladespesamilitar.org/

Per saber-ne més, consulta el nostre informe "La cara oculta de la despesa militar"

 

Segueix-nos a FACEBOOK i TWITTER

 

 

                                              logo gdams i delas

14 de abril 2014

Día de Acción Global sobre el Gasto Militar

 

¡Ahora más que nunca, hay que reducir el gasto militar!

En un contexto de desmantelamiento del Estado de bienestar y de continuos recortes en las políticas sociales, se hace cada vez más evidente la necesidad de reducir el gasto militar.

Porqué nada justifica que en el Estado español se destinen para 2014 más de 15.000 millones de Euros al gasto militar (que, previsiblemente, terminará superando los 16.000 millones a final de año). Ni el mantenimiento de un ejército sobredimensionado. Ni continuar invirtiendo en proyectos megalómanos de nuevos armamentos (fragatas, carros de combate, helicópteros militares) que han generado una deuda acumulada de 30.000 millones de Euros para los próximos años. Ni promocionar con dinero público un sector que vende armas a países en conflicto y dónde se vulneran los derechos humanos.

No podemos aceptar que cuándo las necesidades más básicas no están cubiertas para toda la población dediquemos 41,15 millones de euros cada día al gasto militar (que se convertiran en 45,27 millones al día al final del año).

Por todo ello, en el marco de la celebración del Día de Acción Global sobre el Gasto Militar, queremos denunciar que en el Estado español se prioriza el gasto militar por encima del gasto social, presionando al Gobierno y a los partidos para que cambien estas prioridades y sensibilizar a la ciudadanía para que reclame más que nunca que hay que recortar el gasto militar e invertir en gasto social.

 

RECORTEMOS EN GASTO MILITAR, INVIRTAMOS EN GASTO SOCIAL

 

Más información en la web www.recortemoselgastomilitar.org

Para saber más, consulta nuestro informe "La cara oculta del gasto militar 2014"


  

Síguenos en  FACEBOOK y TWITTER