Pau Global 127 Febrer 2018

 - - -
logo newsletter

PAU GLOBAL

Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Número 127, febrer 2018

(más abajo, versión en castellano)

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau té com a missió el foment d'una cultura de pau i la construcció d'una societat desarmada, i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme.

Notícies

Petició d'accions per denunciar les inversions en armes a la junta d'accionistes 2018 del BBVA i del Banco Santander

2017 Junta Santander

Un any més, les entitats involucrades en la campanya Banca Armada participarem en la junta general d'accionistes del BBVA, que engunay se celebra el pròxim 16 de març, i en la junta del Banco Santander, el 23 de març, per denunciar les seves polítiques d'inversions en empreses d'armament.

El BBVA segueix sent l'entitat bancària espanyola que més finança la indústria d'armament, amb un valor de 2.757.063.000,11€ entre 2011 i 2016, seguit del Banc Santander, que en el mateix període, va finançar amb 1.518. 304.347,54€ a empreses d'armament com ara Maxam, Indra o Thales.

En aquest enllaç pots consultar com fer la cessió d'accions per a la delegació de de vot.

Activistes contra la militarització de la joventut es reuneixen a Londres

20180203 155125Membres del Centre Delàs d'Estudis per la Pau van viatjar a Londres per participar del workshop del War Resisters' International (WRI), per contrarestar la militarització de la joventut i les seves dimensions de gènere.

La reunió es va celebrar del 2 al 4 de febrer i va comptar amb la participació d'activistes de AKL (Union of Conscientious Objectors) i Comitè dels 100 de Finlàndia, Nesehnuti de la República Txeca, DFG-VK i BSV d'Alemanya, Movimento Nonviolento d'Itàlia, The Peace Pledge Union i ForcesWatch del Regne Unit.

Publicacions

Publicat el manual d'activisme de la Campanya Global per la Reducció de la Despesa Militar

GCOMS handbook 2702-min-1-1-001Per facilitar la feina de fer campanya per una causa com el desarmament i la construcció de la pau, hem publicat el Manual d'Activisme de la Campanya Global per la Reducció de la Despesa Militar (GCOMS), realitzat en col·laboració amb l'International Peace Bureau (IPB) i amb el suport de l'ICIP.

Al manual hi trobareu una base teòrica sobre la despesa militar i els criteris per a comptar-la, així com una guia que facilita eines per fer campanya per demanar la reducció de la despesa militar, que es poden aplicar a cada context concret. Hi trobareu, també, consells per organitzar accions d'incidència i de sensibilització que augmentin la consciència sobre la necessitat de reduir la despesa militar. Ja podeu descarregar el manual en català i anglès i, properament, en castellà.

 

Nou mapa interactiu que permet explorar  la indústria militar a Espanya

Banner XXSS MapaIndustria CAT 1

En aquesta nova eina interactiva creada pel Centre Delàs es poden consultar sobre el mapa les empreses més rellevants que fabriquen armes, materials o components d'armes, i serveis que subministren al Ministeri de Defensa espanyol o es destinen a l'exportació

La visualització de dades incorpora el nom de l'empresa, una breu descripció del tipus de producció en l'àmbit de la defensa, la seva ubicació i les xifres de producció i ocupació en defensa. Explora-ho aquí.

Infografia "Comerç d'armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions d'armes europees a països en conflicte armat"

Infografia ComerçArmes Conflicte ECP CAST 1

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau i l'Escola de Cultura de Pau han elaborat una infografia a partir de les principals conclusions del seu darrer informe "Comerç d'armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en conflicte armat".

Es tracta d'aquells països que, dins de la llista dels 50 principals receptors d'exportacions d'armes per part d'Estats membres de la UE, es trobaven en situació de conflicte armat durant l'any 2015. L'informe ofereix una anàlisi de context dels diferents conflictes, fent referència tant a la història recent de cada conflicte armat, com als fets concrets més rellevants durant aquest període de temps.

Entrevistes i articles

20180208 TNVespre NoraMiralles IndustriaCat Fronteres Aparició de Nora Miralles sobre empreses catalanes que operen en la militarització de fronteres, al TN Vespre de Tv3 (minut 10:13), el 08/02/2018
20180208 MatinTv3 Nora IndustriaCat Fronteres Entrevista a Nora Miralles sobre empreses catalanes i militarització de fronteres, al programa Els Matins de Tv3 (minut 1:57:25), 08/02/2018
Article PereBrunet Retina Article "Armes autònomes. La conquesta silenciosa dels robots assassins", a partir de l'entrevista a Pere Brunet, publicat en la revista Retina de El País el 18/01/2018
French Army members near the Louvre Article "Sicur: la fira de la (in)seguretat arriba a Espanya"a partir de l'entrevista a Pere Ortega, publicat a El Salto el 20/02/2018
bullet-3126675  340 Article "Augmenten les exportacions d’armes des de països membres de la Unió Europea" sobre l'informe "Comercio d'armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en conflicte armat", publicat a la revista Valors el 21/02/2018
20180228 Article CienciaIPau PBrunet Article "La Ciència, una eina per a la construcció de la pau", entrevista a Pere Brunet, publicat en la revesteixi Per la Pau de l'ICIP, en febrero de 2018

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

Versión en castellano:


Noticias

Petición de acciones para denunciar las inversiones en armas a la junta de accionistas 2018 del BBVA y del Banco Santander

2017 Junta SantanderUn año más, las entidades involucradas en las campañas Banca Armada participaremos en la junta general de accionistas del  BBVA 2018 el 16 de marzo y en la junta del Banco Santander el 23 de marzo, para denunciar sus políticas de inversiones en empresas de armamento.

El BBVA sigue siendo la entidad bancaria española que más financia la industria de armamento con un valor de 2.757.063.000,11€ entre 2011 y 2016, seguido por el Banco Santander, que del 2011 al 2016, financió 1.518. 304.347,54€ de empresas de armamento como por ejemplo Maxam, Indra o Thales.

En este enlace puedes consultar cómo hacer la cesión de acciones para la delegación de voto.

Activistas contra la militarización de la juventud se reúnen en Londres

20180203 155125

Miembros del Centre Delàs de Estudios por la Paz viajaron a Londres para participar en el workshop de War Resisters' International (WRI), para contrarrestar la militarización de la juventud y sus dimensiones de género.

La reunión se celebró del 2 al 4 de febrero y contó con la participación de activistas de AKL (Union of Conscientious Objectors) y Comité de los 100 de Finlandia, Nesehnuti de la República Checa, DFG-VK y BSV de Alemania, Movimento Nonviolento de Italia, The Peace Pledge Union y ForcesWatch del Reino Unido.

Publicaciones

Publicado el manual de activismo de la Campaña Global por la Reducción del Gasto Militar

GCOMS handbook 2702-min-1-1-001Para facilitar el trabajo de hacer campaña por una causa como el desarme y la construcción de la paz, hemos publicado el Manual de Activismo de la Campaña Global por la Reducción del Gasto Militar (GCOMS), realizado en colaboración con el International Peace Bureau (IPB) y con el apoyo del Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

En este manual encontraréis una base teórica sobre el gasto militar y los criterios para contarla, así como una guía que facilita herramientas para hacer campaña para pedir la reducción del gasto militar, que se pueden aplicar a cada contexto concreto. Encontraréis, también, consejos para organizar acciones de incidencia y de sensibilización que aumenten la conciencia sobre la necesidad de reducir el gasto militar. Ya podéis descargar el manual en catalán y en inglés, próximamente, en castellano.

 

Nuevo mapa interactivo para explorar “La industria militar en España”

Banner XXSS MapaIndustria CASTEn esta nueva herramienta interactiva creada por el Centro Delàs se pueden consultar las empresas más relevantes que fabrican armas, materiales o componentes de armas, y servicios que suministran al Ministerio de Defensa español o se destinan a la exportación.

La visualización de datos incorpora el nombre de la empresa, una breve descripción del tipo de producción en el ámbito de la defensa, su ubicación y sus cifras de producción y ocupación en defensa. Explóralo aquí.

Infografía "Comercio de armas y conflictos. Análisis de las exportaciones de armas europeas a países en conflicto armado"

Infografia ComerçArmes Conflicte ECP CAST 1

Centre Delàs de Estudios por la Paz y la Escola de Cultura de Pau han elaborado una infografía a partir de las principales conclusiones de su último informe "Comercio de armas y conflictos. Análisis de las exportaciones europeas a países en conflicto armado".

La infografía muestra aquellos países que, dentro de la lista de los 50 principales receptores de exportaciones de armas por parte de Estados miembros de la UE, se encontraban en situación de conflicto armado durante el año 2015.

Entrevistas y artículos

20180208 TNVespre NoraMiralles IndustriaCat Fronteres Declaraciones de Nora Miralles sobre empresas catalanas y militaritzación de fronteras, en el TN Vespre de Tv3 (minuto 0:13), el 08/02/2018
20180208 MatinTv3 Nora IndustriaCat Fronteres Entrevista a Nora Miralles sobre empresas catalanas y militaritzación de fronteras, en el programa Els Matins de Tv3 (minut 1:57:25), 08/02/2018
Article PereBrunet Retina Artículo "Armas autónomas. La conquista silenciosa de los robots asesinos", entrevista a Pere Brunet, publicado en la revista Retina de El País el 18/01/2018
French Army members near the Louvre Artículo "Sicur: la feria de la (in)seguridad llega a España"Entrevista a Pere Ortega, publicado en El Salto el 20/02/2018
bullet-3126675  340 Artículo "Augmenten les exportacions d’armes des de països membres de la Unió Europea" sobre el informe "Comercio de armas y conflictos. Análisis de las exportaciones europeas a países en conflictos armados", publicado en Valors el 21/02/2018
20180228 Article CienciaIPau PBrunet Artículo "La Ciència, una eina per a la construcció de la pau", a partir de la entrevista a Pere Brunet, publicado en la revista Per la Pau del ICIP, en febrero de 2018

 

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -
No t'interessa?