Pau Global 128 març 2018

 - - -
logo newsletter

PAU GLOBAL

Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Número 128, març 2018

(más abajo, versión en castellano)

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau té com a missió el foment d'una cultura de pau i la construcció d'una societat desarmada, i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme.

Agenda

Les Jornades del Centre Delàs al maig se centraran en el comerç d’armes i els conflictes armats

Cartel Web-001 1El Centre Delàs d'Estudis per la Pau i l'Escola de Cultura de Pau de la UAB, organitzen les jornades "Qui arma els conflictes i les guerres? Responsabilitats d’Europa i mecanismes de control", que tindran lloc la tarda del 16 de maig de 2018 a l'Auditori Blanquerna de Barcelona.

Comptaran amb reconeguts ponents experts i investigadors sobre exportacions d'armes i despesa militar, per reflexionar sobre el comerç d’armes europees a conflictes, la legislació, mecanismes de control i incompliments i a quins conflictes van a parar les exportacions europees.

Us podeu inscriure a les Jornades omplint el formulari d'inscripció aquí.

Els Dies d'Acció Global per a la Reducció de la Despesa Militar (GDAMS) 2018 tindran lloc del 14 d'abril al 3 de maig

837b479d4421cc2d7702293861803862Sota el lema “Reduir el 10% dels actius militars ajudarà a salvar el nostre planeta. Actúa!”, organitzacions d'arreu denunciaran les polítiques de promoció de la despesa militar a través de diferents activitats i accions en el marc dels GDAMS.

Des de 2011, l'International Peace Bureau (IPB) organitza -en el marc de la Campanya Global per la Reducció de la Despesa Militar (GCOMS)- els GDAMS cada mes d'abril, coincidint amb la publicació de les xifres de la despesa militar mundial anual l'Institut Internacional d'Estocolm de Recerca per a la Pau (SIPRI). Des de 2017 el Centre Delàs coordina la campanya GCOMS i els GDAMS i acull la seu descentralitzada de l'IPB a Barcelona. 

Arrenca el cicle de 'Diàlegs sobre la pau i seguretat humana' reflexionant sobre migracions i fronteres amb Pro Activa OpenArms i CEAR

Cartell Dialeg1 PauSeguretatEl Centre Delàs d'Estudis per la Pau i la Universitat Internacional per la Pau, organitzen un cicle de diàlegs oberts per abordar des de diferents àmbits el repte de construir polítiques de seguretat i defensa basades en la cultura de pau i la seguretat humana.

El 26 d'abril de 19h a 21h a l'auditori Blanquerna, es realitzarà el primer sota el títol "La Mediterrània: mar comú, frontera invisible"amb la participació d'Oscar Camps  (activista i director de Proactiva Open Arms) i Miguel Pajares (director de CEAR Catalunya), i moderació d'Arantza Diez (periodista i co-directora del documental "To Kyma").

Notícies

Membres del Centre Delàs participen en la reunió anual de la Xarxa Europea Contra el Comerç d'Armes ENAAT

20180318 TrobadaAnual ENAAT-2018 LyonUn any més, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau ha participat en la reunió anual de la Xarxa Europea Contra el Comerç d'Armes (ENAAT) que aquest any va tenir lloc a Lió el 17 i 18 de març.

Més de 25 investigadores i activistes representants de les entitats membres de la xarxa europea es van reunir durant aquestes jornades per posar en comú, com cada any, experiències, dades i reflexions sobre les qüestions més destacades de l'últim any a cadascun dels països representats en relació amb el comerç d'armes.

La campanya Desmilitaritzem l'Educació denuncia un any més la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament

20180314 Accio Desmilitaritzem SaloEnsenyamentBcnUn centenar d'entitats, dins la campanya Desmilitaritzem l'Educació, vam fer una acció per denunciar el matí del dimecres 14 de març, la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament un any més i per defensar una educació basada en el foment de la cultura de pau, el diàleg, la convivència i l'antimilitarisme.

Pots llegir aquí el manifest d'enguany de la campanya, "Espais educatius lliures d'exèrcits i d’armes" que es va fer públic en roda de premsa el 6 de març a LaFede.cat amb la participació de Marina Garcés, Vicky Moreno i Jordi Muñoz.

Entrevistes i articles

TeresaIXavier Article "La nova política nuclear de Trump: una amenaça global" - Teresa de Fortuny i Xavier Bohigas, al Diari Ara publicat el 05/03/2018
140317desmilitaritzemR-1-1024x576 “Desmilitaritzem l’educació” denuncia la impunitat del president de la Fira de Barcelona, entrevista a Ainhoa Ruiz a Ràdio Betevé el 13/03/2018
PereOrtega "10.805 millones de absurdo e innecesario aumento del gasto militar" entrevista a Pere Ortega al programa Lliure Directa de Ràdio Klara el 21/03/2018
DYPn9WHX4AAeb1b Article "L’exèrcit i la cultura de la por" - Jordi Calvo, al Diari Ara el 15/03/2018
corea Article "Apuntes para ayudar a comprender el conflicto nuclear de la península de Corea" - Xavier Bohigas i Teresa de Fortuny, a la revista Mientras Tanto el 22/03/2018
780 0008 5715627 765ad2c7dec1f700edefe9e2630173f8 Article "Despesa militar o despesa social?" - Pere Ortega, a El Punt Avui el 29/03/2018
780 0008 5713579 9bd731530039f6c86d026fc47b51af26 Article “Catalunya, com a estat nou modern, no caldria que tingués exèrcit” Pere Ortega, a El Punt Avui el 31/03/2018

 

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada.

fes-te soci

Versión en castellano:


El Centro Delàs de Estudios por la Paz tiene como misión el fomento de una cultura de paz y la construcción de una sociedad desarmada. Por eso se dedica a sensibilizar sobre los efectos perversos de las armas y el militarismo.

Agenda

Las Jornadas del Centro Delàs en mayo se centrarán en el comercio de armas y los conflictos armados

Cartel Web-001 1El Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Escola de Cultura de Pau de la UAB, organizan las jornadas "¿Quién arma los conflictos y las guerras?  Responsabilidades de Europa y mecanismos de control", que tendrán lugar la tarde del 16 de mayo de 2018 en el Auditorio Blanquerna de Barcelona.

Contarán con reconocidos ponentes expertos e investigadores sobre exportaciones de armas y gasto militar, para reflexionar sobre el comercio de armas europeas a conflictos, la legislación, mecanismos de control e incumplimientos y a qué conflictos van a parar las exportaciones europeas.

Podéis inscribiros a las Jornadas rellenando el formulario de inscripción aquí.

Los Días de Acción Global para la Reducción del Gasto Militar (GDAMS) 2018 tendrán lugar del 14 de abril al 3 de mayo

837b479d4421cc2d7702293861803862

Bajo el lema “Reducir el 10% de los activos militares ayudará a salvar nuestro planeta. ¡Actúa!”, organizaciones de todas partes denunciarán las políticas de promoción del gasto militar a través de diferentes actividades y acciones en el marco de los GDAMS.

Desde 2011, el International Peace Bureau (IPB) organiza -en el marco de la Campaña Global por la Reducción del Gasto Militar (GCOMS)- los GDAMS cada mes de abril, coincidiendo con la publicación de las cifras del gasto militar mundial anual el Instituto Internacional de Estocolmo de Investigación por la Paz SIPRI). Desde 2017, el Centro Delàs coordina la campaña GCOMS y los GDAMS y acoge la sede descentralizada del IPB en Barcelona.

Comienza el ciclo de 'Diálogos sobre la paz y seguridad humana' reflexionando sobre migraciones y fronteras con Proactiva OpenArms y CEAR

Cartell Dialeg1 PauSeguretatEl Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Universitat Internacional per la Pau, organizaran un ciclo de diálogos abiertos para abordar desde diferentes ámbitos el reto de construir políticas de seguridad y defensa basadas en la cultura de paz y la seguridad humana.

El 26 de abril de 19h a 21h en el auditorio Blanquerna, se realizará el primero bajo el título "La Mediterránea: mar común, frontera invisible", con la participación de Oscar Camps (activista y director de Proactiva Open Arms) y Miguel Pajares (director de CEAR Cataluña), y la moderación de Arantza Dìez (periodista y co-directora del documental "Tono Kyma").

Noticias

Miembros del Centro Delàs participan en la reunión anual de la Red Europea Contra el Comercio de Armas ENAAT

20180318 TrobadaAnual ENAAT-2018 LyonUn año más, el Centro Delàs de Estudios por la Paz ha participado en la reunión anual de la Red Europea Contra el Comercio de Armas (ENAAT) que este año tuvo lugar en Lyon el 17 y 18 de marzo.

Más de 25 investigadoras y activistas representantes de las entidades miembras de la red europea se reunieron durante estas jornadas para poner en común, como cada año, experiencias, datos y reflexiones sobre las cuestiones más destacadas del último año a cada uno de los países representados en relación con el comercio de armas.

La campanya Desmilitaricemos la Educación denuncia un año más la presencia del ejército en el Saló de l'Ensenyament

20180314 Accio Desmilitaritzem SaloEnsenyamentBcnUn centenar de entidades, dentro de la campaña Desmilitarizamos la Educación, hicimos una acciçon para denunciar la mañana del miércoles 14 de marzo, la presencia del ejército en el Saló de l'Ensenyament un año más y para defender una educación basada en el fomento de la cultura de paz, el diálogo, la convivencia y el antimilitarismo.

Puedes leer aquí  el manifiesto de este año de la campaña, "Espacios educativos entregues de ejércitos y de armas" que se hizo público en rueda de prensa el 6 de marzo en Lafede.cat con la participación de Marina Garcés, Vicky Moreno y Jordi Muñoz.

Entrevistas y artículos

TeresaIXavier Artículo "La nova política nuclear de Trump: una amenaça global" - Teresa de Fortuny i Xavier Bohigas, en el Diari Ara publicado el 05/03/2018
140317desmilitaritzemR-1-1024x576 “Desmilitaritzem l’educació” denuncia la impunitat del president de la Fira de Barcelona, entrevista a Ainhoa Ruiz en Ràdio Betevé el 13/03/2018
PereOrtega "10.805 millones de absurdo e innecesario aumento del gasto militar" entrevista a Pere Ortega en el programa Lliure Directa de Ràdio Klara el 21/03/2018
DYPn9WHX4AAeb1b Artículo "L’exèrcit i la cultura de la por" - Jordi Calvo, del Diari Ara el 15/03/2018
corea Artículo "Apuntes para ayudar a comprender el conflicto nuclear de la península de Corea" - Xavier Bohigas y Teresa de Fortuny, a la revista Mientras Tanto el 22/03/2018
780 0008 5715627 765ad2c7dec1f700edefe9e2630173f8 Artículo "Despesa militar o despesa social?" - Pere Ortega, El Punt Avui el 29/03/2018
780 0008 5713579 9bd731530039f6c86d026fc47b51af26 Artículo “Catalunya, com a estat nou modern, no caldria que tingués exèrcit” Pere Ortega, del Punt Avui el 31/03/2018

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -
No t'interessa?