Nou informe del Centre Delàs i SETEM Catalunya: "De la Banca Armada a la Banca Ètica. Cap a una coherència de polítiques i una cultura de pau"

 - - -
logo newsletter

Nou informe del Centre Delàs i SETEM Catalunya

"De la Banca Armada a la Banca Ètica. Cap a una coherència de polítiques i una cultura de pau. El cas de l'Ajuntament de Barcelona"

(més a baix, versió en castellà)

El nou informe que publiquen SETEM Catalunya i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, presenta una anàlisi de les relacions de l’Ajuntament de Barcelona amb entitats financeres que formen part de l’anomenada Banca Armada, és a dir, aquelles que financen la indústria d’armament. I és que l’any 2016, tal com apunta la recerca, el 48% dels pagaments corrents de l’Ajuntament es feien amb entitats de la Banca Armada, entre les quals hi ha alguns dels majors bancs armats a nivell espanyol com ara BBVA, Banco Santander, Caixabank, Banc Sabadell, Bankia, entre d'altres i a nivell internacional Crédit Agricole,  Société Générale i HSBC. 

Sota el títol “De la Banca Armada a la Banca Ètica. Cap a una coherència de polítiques i una cultura de pau. El cas de l’Ajuntament de Barcelona”, aquest nou informe també recull les passes realitzades per part de l'Ajuntament de Barcelona a favor de l’Economia Social i Solidària i de les finances ètiques, mitjançant el Pla d’impuls de l’ESS, la incorporació de clàusules socials a la contractació pública i als procediments de selecció de les entitats bancàries o les propostes de col·laboració i promoció d’entitats de finances ètiques i cooperatives. Finalment, les investigadores estableixen algunes recomanacions per a seguir avançant cap a la banca ètica i una major coherència de polítiques en l’àmbit financer.

Autores: Jordi Calvo (coordinació), Mònica Vega (capítols 1 i 4), Audrey Esnault (capítols 2 i 3)

Edició: Carla Liébana

Podeu consultar i descarregar aquí l'informe complet en català i en castellà.

Portada BancaArmada BancaEtica CAT

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

Versión en catellano


El nuevo informe que publican SETEM Catalunya y el Centro Delàs de Estudios por la Paz, presenta un análisis de las relaciones del Ayuntamiento de Barcelona con entidades financieras que forman parte de la llamada Banca Armada, es decir, aquellas que financian la industria de armamento. Y es que en 2016, tal como apunta la investigación, el 48% de los pagos corrientes del Ayuntamiento se hacían con entidades de la Banca Armada, entre las cuales hay algunos de los mayores bancos armados a nivel español, como por ejemplo BBVA, Banco Santander, CaixaBank,Banc Sabadell, Bankia, entre otros y a nivell internacional Crédit Agricole, Société Générale y HSBC.

Bajo el título “De la Banca Armada a la Banca Ética. Hacia una coherencia de políticas y una cultura de paz. El caso del Ayuntamiento de Barcelona”, este nuevo informe también recoge los pasos realizados por parte del Ayuntamiento de Barcelona hacia una Economía Social y Solidaria y de las finanzas éticas. a través del Plan de impulso de la ESS, la incorporación de criterios sociales en la contratación pública y en los procedimientos de selección de las entidades bancarias o las propuestas de colaboración y promoción de entidades financieras éticas y cooperativas. Finalmente, las investigadoras establecen algunas recomendaciones para seguir avanzando hacia la banca ética y una mayor coherencia de políticas en el ámbito financiero.

Autoras: Jordi Calvo (coordinación), Mònica Vega (capítulos 1 y 4), Audrey Esnault (capítulos 2 y 3)

Edición: Carla Liébana

Podéis consultar y descargar aquí el informe completo en castellano y en catalán.

Portada BancaArmada BancaEtica CAT

Saber es poder: ¡Compartelo!

Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -
No t'interessa?