Pau Global 133 setembre 2018

 - - -
logo newsletter

PAU GLOBAL

Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Número 133, setembre 2018

(más abajo, versión en castellano)

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau té com a missió el foment d'una cultura de pau i la construcció d'una societat desarmada, i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme.

Agenda

El Centre Delàs i la Unipau conviden a repensar les polítiques de seguretat i defensa al Congrés Internacional “Una altra seguretat és possible” el 16/11 al CCCB

Cartell CongresIntl UnaAltraSeguretatEsPossibleEl Centre Delàs d'Estudis per la Pau i la Universitat Internacional per la Pau organitzen el Congrés Internacional “Una altra seguretat és possible. Repensant les polítiques de seguretat i defensa en l'àmbit global i local des de la cultura de pau”, que tindrà lloc el divendres 16 de novembre de 2018 de 10h a 14h i de 16 a 20h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Quines són les alternatives al model de seguretat actual? Quines propostes alternatives s'estan construint a nivell local i global? Quin model de seguretat han d'impulsar les institucions per avançar cap al model de seguretat humana? Són algunes de les grans qüestions sobre models de seguretat que abordarà el Congrés que comptarà amb diversitat d'acadèmiques, pensadores i figures institucionals de l'entorn de les relacions internacionals, la cultura de pau i de la transformació social.

Pots trobar tota la informació i programa complet en aquest enllaç. Les inscripcions són obertes i es formalitzen en aquest enllaç.

War Resister's prepara la V Setmana Internacional d’Acció Contra la Militarització Juvenil del 12 al 18 de novembre

int week militarisation youth poster catalan 300x300

Entre el 12 i 18 de novembre se celebra la cinquena Setmana Internacional d’Acció Contra la Militarització Juvenil. Aquesta acció consisteix en la participació de persones d’arreu del món contra la militarització de joves a través d’accions i activitats no-violentes.

Si no teniu clar quina acció fer o teniu qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb War Resister’s International a través del seu web.

Notícies

Ja està disponible online el nou Diccionari de la Guerra, la Pau i el Desarmament

BannerWebDiccionariPau CATEl Centre Delàs d’Estudis per la Pau publica en línia el seu Diccionari de la Guerra, la Pau i el Desarmament, per tal d’ampliar el debat sobre el militarisme, l’armamentisme i el pacifisme i la noviolència, i de crear discurs i marcs teòrics en aquests àmbits.

El diccionari online reuneix més de 100 entrades per a analitzar la guerra, la pau i el desarmament i ha comptat amb la participació de més de 20 investigadores procedents de diferents àmbits. El nou recurs online parteix de la versió en paper del Diccionari de la guerra, la pau i el desarmament publicat el 2015 per l’editorial Icària, una publicació col·laborativa coordinada per Jordi Calvo i Alejandro Pozo, amb la revisió de Blanca Camps-Febrer.

Consultar aquí el Diccionari de la Guerra, la Pau i el Desarmament online en català i en castellà. Pròximament disponible també en anglès.

Més de 60 persones reflexionen sobre els "Terrorismes del segle XXI" en les Jornades del Centre Delàs a Sant Cugat del Vallès

20180918 fotoJornadesTerrorismes SantCugatEl Centre Delàs d’Estudis per la Pau va organitzar el passat 18 de setembre a  Sant Cugat les Jornades “Terrorismes del segle XXI” que van comptar amb la participació de més d’una seixantena de persones que van poder escoltar les reflexions de reconegudes ponentes expertes sobre els conceptes de terrorisme i extremisme violent, i les relacions entre el Món Àrab i Occident.

La primera taula, “¿Extremisme violent o terrorisme?” va comptar amb José Ángel Brandariz, que va enfocar la problemàtica des de la seva expertesa jurídica, centrant-se en la legislació espanyola en matèria antiterrorista, mentre que Jesús Núñez Villaverde va fer una radiografia dels principals grups gihadistes actuals i en quins contextos sorgeixen. La segona taula, “Món Àrab i Occident: una relació conflictiva” la van ocupar Santiago Alba Rico, que va proporcionar algunes reflexions addicionals sobre el gihadisme i sobre les dinàmiques del món àrab i musulmà; i Lurdes Vidal, que es va focalitzar en la islamofòbia.

Entrevistes i articles

Sexta 3 Entrevista a Pere Ortega sobre la venda d’armes a Aràbia Saudita, al programa “Al Rojo Vivo” de la Sexta el 04/09/2018
vicent Article “Adéu a Martínez Guzmán, filòsof de la pau”- Pere Ortega i Tica Font a “Crónicas insumisas” de Público.es el 04/09/2018
Margarita Robles portavoz PSOE Congreso EDIIMA20170619 0074 19 Article "Un pas enrere. Robles vendrà les bombes a Aràbia Saudita" - Tica Font a eldiario.es el 09/09/2018
201809 Jordi LaSexta ComerçArmesArabiaSaudita Entrevista a Jordi Calvo sobre la venda d'armes a Aràbia Suadita i sobre Navantia, a “La Sexta Noticias” de la Sexta el 09/09/2018
bombalaser LaSexta Entrevista a Pere Brunet sobre les bombes làser, a Cadena Ser el 13/09/2018
20180918 Entrevista JordiC ElsMatinsTV3 BombesArabiaSaudita4 Entrevista a Jordi Calvo sobre la venda d’armes i vulneració de drets humans, al programa “Els Matins” de TV3 el 18/09/2018
FireShot Capture 440 Las armas el negocio que ningún país https www.eitb.eus es radio radi Entrevista a Tica Font sobre el comerç d'armes a països en conflicte, al programa “7 dies” de El9TV el 21/09/2018
20180923 LaSextaColumna JordiC ComerçArmesArabiaSaudi1 Entrevista a Jordi Calvo sobre la venda d’armes, al reportatge “La venta d’armes i la guardiola de tensions” a La Sexta Columna el 28/09/2018

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada.

fes-te soci

Versión en castellano:


El Centro Delàs de Estudios por la Paz tiene como misión el fomento de una cultura de paz y la construcción de una sociedad desarmada. Por eso se dedica a sensibilizar sobre los efectos perversos de las armas y el militarismo.

Agenda

El Centre Delàs i la Unipau conviden a repensar les polítiques de seguretat i defensa al Congrés Internacional “Una altra seguretat és possible” el 16/11 al CCCB

Cartell CongresIntl UnaAltraSeguretatEsPossible

El Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Universidad Internacional por la Paz organizan el Congreso Internacional “Otra seguridad es posible. Repensando las políticas de seguridad y defensa en el ámbito global y local desde la cultura de paz”, que tendrá lugar el viernes 16 de noviembre de 2018 de 10h a 14h y de 16 a 20h en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

¿Cuáles son las alternativas al modelo de seguridad actual? ¿Qué propuestas alternativas se están construyendo a nivel local y global? ¿Qué modelo de seguridad deben impulsar las instituciones para avanzar hacia el modelo de seguridad humana? Son algunas de las grandes cuestiones sobre modelos de seguridad que abordará el Congreso que contará con diversidad de académicas, pensadoras y figuras institucionales del entorno de las relaciones internacionales, la cultura de paz y de la transformación social.

Encontrarás toda la información y programa completo en este enlaceLas inscripciones son abiertas y se formalizan en este enlace.

War Resister's prepara la V Setmana Internacional de Acción Contra la Militarización Juvenil del 12 al 18 de noviembre

int week militarisation youth poster 300x300

Entre el 12 y 18 de noviembre se celebra la quinta Semana Internacional de Acción Contra la Militarización Juvenil. Esta acción consiste en la participación de personas de todo el mundo contra la militarización de jóvenes a través de acciones y actividades no-violentas.

Si no tenéis claro qué acción hacer o tenéis cualquier duda, os podéis poner en contacto con War Resister’s International a través de su web.

Noticias

Ya está disponible online el nuevo Diccionario de la Guerra, la Paz y el Desarme

BannerWebDiccionariPau CAST

El Centro Delàs de Estudios por la Paz publica online su Diccionario de la Guerra, la Paz y el Desarme, con el fin de ampliar el debate sobre el militarismo, el armamentismo y el pacifismo y la noviolencia, y de crear discurso y marcos teóricos en estos ámbitos. 

El diccionario online parte de la versión en papel del Diccionario de la guerra, la paz y el desarme publicado en 2015 por la editorial Icaria, publicación colectiva coordinada por Jordi Calvo y Alejandro Pozo, con la revisión de Blanca Camps-Febrer. La versión web del diccionario reune más de 100 entradas para analizar la guerra, la paz y el desarme y ha contado con la participación de más de 20 personas investigadoras procedentes de diferentes ámbitos.

Consultar aquí el Diccionario de la Guerra, la Paz i el Desarme online en español i en català. Pròximament disponible també en anglès.

Más de 60 personas reflexionan sobre los "Terrorismos del siglo XXI" en las Jornadas del Centre Delàs en Sant Cugat del Vallès

20180918 fotoJornadesTerrorismes SantCugat

El Centro Delàs de Estudios por la Pau organizó el pasado 18 de septiembre en Sant Cugat las Jornadas “Terrorismos del siglo XXI” que contaron con reconocidos ponentes expertos, para reflexionar sobre los conceptos de terrorismo y extremismo violento, y las relaciones entre el Mundo Árabe y Occidente.

La primera mesa, “¿Extremismo violento o terrorismo?” contó con José Ángel Brandariz, que enfocó la problemática desde su expertise jurídica, centrándose en la legislación española en materia antiterrorista, mientras que Jesús Núñez Villaverde hizo una radiografía de los principales grupos yihadistas actuales y en qué contextos surgen. La segunda mesa, “Mundo Árabe y Occidente: una relación conflictiva” constituida por Santiago Alba Rico, proporcionó   algunas reflexiones adicionales sobre el yihadismo y sobre las dinámicas del mundo árabe y musulmán, y Lourdes Vidal se focalizó en la islamofobia.

Entrevistas y artículos

Sexta 3 Entrevista a Pere Ortega sobre la venta de armas a Arabia Saudí, en el programa “Al Rojo Vivo” de la Sexta el 04/09/2018
vicent Artículo “Adiós a Martínez Guzmán, filósofo de la paz”- Pere Ortega i Tica Font en “Crónicas insumisas” de Público.es el 04/09/2018
Margarita Robles portavoz PSOE Congreso EDIIMA20170619 0074 19 Artículo "Un paso atrás. Robles venderá las bombas a Arabia Saudí" - Tica Font en eldiario.es el 09/09/2018
201809 Jordi LaSexta ComerçArmesArabiaSaudita Entrevista a Jordi Calvo sobre la venta de armas a Arabia Saudí i sobre Navantia, en “La Sexta Noticias” de la Sexta el 09/09/2018
bombalaser LaSexta Entrevista a Pere Brunet sobre las bombas láser, a Cadena Ser el 13/09/2018
20180918 Entrevista JordiC ElsMatinsTV3 BombesArabiaSaudita4 Entrevista a Jordi Calvo sobre la venta de armas y vulneración de derechos humanos, en el programa “Els Matins” de TV3 el 18/09/2018
FireShot Capture 440 Las armas el negocio que ningún país https www.eitb.eus es radio radi Entrevista a Tica Font sobre el comercio de armas, en el programa “7 dies” de El9TV el 21/09/2018
20180923 LaSextaColumna JordiC ComerçArmesArabiaSaudi1 Entrevista a Jordi Calvo sobre la venta de armas, en el reportaje “La venta de armas y la hucha de tensiones” en La Sexta Columna el 28/09/2018

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -
No t'interessa?