Conferència Internacional de Novact, el Centre Delàs i el Shock Monitor a Barcelona el 22 i 23 de novembre: "Confrontant la privatització de la guerra i la seguretat"

 - - -
logo newsletter

22 i 23 de novembre de 2018

Conferència Internacional de Novact, el Centre Delàs i el Shock Monitor: "Confrontant la privatització de la guerra i la seguretat"

(més a baix, versió en castellà)

Actualment, ciutadans d’arreu del món estan fent front a un escenari internacional cada vegada més complex on els interessos dels negocis i la política estan revolucionant les guerres modernes, permetent l’entrada de noves corporacions privades. Gràcies a la proliferació i la fragmentació d’actors no estatals, aquestes noves corporacions involucrades en conflictes i guerres es beneficien de la (in)seguretat, establint-la com a un nou model de negoci.

La Conferència Internacional "Confrontant la privatització de la guerra i la seguretat", que se celebrarà a l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona els pròxims 22 i 23 de Novembre del 2018, té com a objectiu abordar aquestes qüestions i conscienciar sobre aquesta creixent participació d’actors privats en contextos de guerra i conflicte. Per a això comptarà amb reconegudes expertes com ara Estela Casajuana (Profundo), Mark Suhail Samander (Al-Haq, Palestina), Chris Jones (Statewatch), Dariush Sokolov (Corporate Watch y ENCO), John Andrew Carter Jr. i Carlos Díaz Bodoque (Shock Monitor), Ryvka Barnard (War on Want) o Lina María González (ODHE i Novact), entre d'altres.

La conferència acollirà la presentació de l'últim informe copublicat per Novact i el Centre Delàs, "La transformació del complex militar-industrial. Evolució, influència i violacions de drets humans en la Homeland  Security".

Dia i hora: Sessions obertes: 22 Novembre de 2018 de les 09:00h fins a les 18:30h i Sessions de treball (A porta tancada, a petició): 23 de Novembre de les 09:00h a 15:00h

Lloc: Universitat de Barcelona, Edifici Històric, Aula Capella (Gran Via dels Corts Catalans, 585)

Més informació i programa complet aquí.

Contacte i registre:

Sessions obertes (Dia 1): Si usplau, confirma la teva participació a: leticia@novact.org o trucant al +34935513292. 

Sessions de treball (A porta tancada, dia 2): Si estàs interessat, si us plau envia’ns el teu nom, organització i interès en participar a leticia@novact.org

Organitzen: Novact, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, el Shock Monitor i la Fundació Solidaritat Universitat de Barcelona

Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona, Universitat de Barcelona, Suds, l'ODHE, ACAPs i BCRH Network

20181122 Jornades Novact CentreDelas PrivatitzacioGuerraSeguretat Barcelona

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada.

fes-te soci

Versión en castellano


Jornadas de Novact, el Centro Delàs y Shock Monitor: "Confrontando la privatización de la guerra y la seguridad"

Actualmente, ciudadanos de todo el mundo están haciendo frente a un escenario internacional cada vez más complejo donde los intereses de los negocios y la política están revolucionando las guerras modernas, permitiendo la entrada de nuevas corporaciones privadas. Gracias a la proliferación y la fragmentación de actores no estatales, estas nuevas corporaciones involucradas en conflictos y guerras se benefician de la (in)seguridad, estableciéndola como un nuevo modelo de negocio.

La Conferencia Internacional "Confrontando la Privatizacion de la Guerra y la Seguridad", que se celebrará en el Edificio Histórico de la Univeristat de Barcelona el 22 y 23 de noviembre, tiene como objetivo abordar estas cuestiones y concienciar sobre la creciente participación de las Empresas militares y de seguridad privada (EMSP) en contextos de conflicto y seguridad nacional. Para ello contará con reconocidas expertas como Estela Casajuana (Profundo), Mark Suhail Samander (Al-Haq, Palestina), Chris Jones (Statewatch), Dariush Sokolov (Corporate Watch y ENCO), John Andrew Carter Jr. y Carlos Díaz Bodoque (Shock Monitor), Ryvka Barnard (War on Want) o Lina María González (ODHE y Novact), entre otras.

La conferencia acogerá la presentación del último informe copublicado por Novact y el Centro Delàs, "La transformación del complejo militar-industrial. Evolución, influencia y violaciones de derechos humanos en la Homeland Security".

Lugar: Universitat de Barcelona, Edifici Històric, Aula Capella (Gran Via de les Corts Catalanes, 585)

Día y hora: Sesiones abiertas: noviembre 22 de 2018, desde las 09.00h hasta las 18.30h, Sesiones de trabajo (Reuniones a puerta cerrada): noviembre 23 desde las 09.00h hasta las 15.00h

Más información y programa completo aquí.

Contacto y registro:

Sesiones abiertas (Dia 1): Por favor, confirma tu participación a: leticia@novact.org o llamando al +34935513292. 

Sesiones de trabajo (A puerta cerrada, dia 2): Si estás interesado, por favor envianos tu nombre, organitzación e interés en participar a leticia@novact.org

Organizan: Novact, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, el Shock Monitor i la Fundació Solidaritat Universitat de Barcelona

Con el apoyo de: Ajuntament de Barcelona, Universitat de Barcelona, Suds, l'ODHE, ACAPs i BCRH Network

20181122 Jornades Novact CentreDelas PrivatitzacioGuerraSeguretat Barcelona cast

Saber es poder: ¡Compartelo!

Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -

No t'interessa?