Pau Global 135 Novembre 2018

 - - -
logo newsletter

PAU GLOBAL

Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Número 135, novembre 2018

(más abajo, versión en castellano)

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau té com a missió el foment d'una cultura de pau i la construcció d'una societat desarmada, i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme.

Publicacions

Portada informe35 AixecantMurs CATInforme 35 "Aixecant murs. Polítiques de la por i securitització a la Unió Europea"

En l'aniversari de la caiguda del mur de Berlín, aquest nou informe del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, copublicat amb el Transnational Institute (TNI) i Stop Wapenhandel, identifica els murs físics, marítims, virtuals i els murs de la por construïts pels estats en una Europa que viu un auge de l'extrema dreta i que es fortifica cada vegada més davant les migracions i els desplaçaments forçats. L'informe constata que "estats membres de la Unió Europea i l'Espai Schengen han construït prop de 1.000 km de murs, l'equivalent a sis Murs de Berlín, des dels anys 90, per frenar l'arribada de persones desplaçades per la força a Europa".

Pots consultar i descarregar el resum executiu en catalàen castellàen anglèsen alemany i en holandès, i l'informe complet en catalàen castellà i en anglès.

Notícies

El Centre Delàs rep la Menció Colibrí 2018 per la seva tasca per la pau i la noviolència

Dtqn8WlWsAE0f YAquest any, la Fundació Horta Sud ha decidit fer entrega de la Menció Colibrí 2018 al Centre Delàs d’Estudis per la Pau, pel seu foment de la cultura de pau, la denúncia de situacions de violència i la sensibilització i mobilització social al voltant dels efectes negatius del militarisme. L’acte de presentació i lliurament es va realitzar el dimarts 4 de desembre al Museu Comarcal d’Horta Sud a Torrent, València, on hi van assistir membres del Centre per rebre el guardó.

Més de 180 persones participen en una jornada de reflexió i debat sobre la seguretat i la pau en el Congrés Internacional organitzat pel Centre Delàs i la Unipau

DtFZXgaWkAAOaohEl Centre Delàs d'Estudis per la Pau i la Universitat Internaional de la Pau van organitzar el passat 16 de novembre el Congrés internacional "Una altra seguretat és possible", al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, una jornada de reflexió i debat sobre com construir polítiques alternatives de seguretat i defensa en l'àmbit global i com aterrar-les al món local, amb la participació de més d'una dotzena d'expertes d'aquí i d'arreu.

Josep Ramoneda, Johan Galtung, Itziar Ruiz-Gimenez, Georges Berghezan, Patricia Guerrero, Carlos Giménez Romero, Josep Mayoral, Tarja Cronberg, Karlos Pérez de Armiño, Rafael Martínez, Dolors Sabater, Nuria del Viso, Ana Barrero i Kristian Herbolzheimer, són les veus que vam poder escoltar en les diferents taules de la jornada que ja es pot recuperar en format vídeo en el canal Youtube del Centre Delàs.

Membres del Centre Delàs participen al II Foro Mundial Ciudades de Paz a Madrid

DreIvIDWsAAzvwTDel dia 5 al 8 de novembre ha tingut lloc el II Foro Mundial sobre Violencias Urbanas y Educación para la Convivencia y Paz, que va comptar amb la tasca d'AIPAZ en la seva organització, juntament amb l'Ajuntament de Madrid, la xarxa Mayors for Peace, i d'altres institucions i entitats de pau.

El Centre Delàs va tenir l'oportunitat de participar en el Foro en tant que és membre actiu d'AIPAZ, i va compartir coneixements i reflexions en la construcció de pau en les ciutats.

L'ENAAT alerta dels riscos del Fons de Defensa Europeu en un nou comunicat

noEUmoney4armsEls líders de la UE estan discutint el proper cicle pressupostari de la UE que es desenvoluparà des de 2021 fins a 2027. Entre les propostes, n’hi ha una que fins a aquest moment ha captat poca atenció per part dels ciutadans i que amb prou feines ha estat analitzada en els mitjans de comunicació de la UE, i molt menys en l'àmbit nacional. El Fons inclou un pressupost preliminar de 13 mil milions d'euros per a una nova àrea de treball: la Recerca i Desenvolupament de noves armes i tecnologia militar.

Amb una declaració conjunta, la xarxa europea contra el control d'armes ENAAT, vol contribuir a crear consciència entre els ciutadans i la premsa sobre aquest desenvolupament, alertant-los sobre els principals riscos que comporta l'actual proposta.

Entrevistes i articles

inmigrantes subsaharianos celebran haber superado valla fronteriza que separa marruecos ceuta pasado julio 1541693978773 "Europa ja ha aixecat 1.000 quilòmetres de murs contra la immigració", article publicat a El Periódico el 09/11/2018 en motiu del llançament de l'informe 35 del Centre Delàs
tanca Melilla 2121998147 58170257 987x555 "Els murs d'Europa són d'acer, de tecnologia i de por", article publicat a l'Ara el 09/11/2018 sobre "Aixecant Murs"
pere 1 "Tots tenim un grau de responsabilitat en les guerres a l'Orient Mitjà", entrevista a Pere Ortega a la Revista Argia el 11/11/2018
Desfile 12Octubre Olmo Calvo "Inverteix el teu banc en armes?", article amb declaracions de Jordi Calvo a El Salto el 15/11/2018
indice "Mil quilòmetres de murs", reportatge sobre l'informe "Aixecant Murs" amb declaracions d'Ainhoa Ruiz i Pere Brunet al "Catalunya Migdia" de Catalunya Ràdio el 21/11/2018
Dsl2X4IXQAUZehb Entrevista a Tica Font al programa Connexió Parlament d'El Punt Avui TV el 22/11/2018 en motiu de la presentació de la moció contra la venda d'armes a Aràbia Saudita al Parlament
Illes comunitat industria armament 2130997016 58505860 651x366 "El finançament és clau per a qualsevol mena d'indústria, demanem als bancs que actuïn amb responsabilitat", reportatge amb declaracions d'Audrey Esnault al diari Ara Balears el 25/11/2018
aguasch37144001 file this dec 2016 file photo released the se170204111040 1486203215893 Article "L'amenaça nuclear torna a Europa" - Pere Ortega publicat a El Periódico el 27/11/2018

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada.

fes-te soci

Versión en castellano:


El Centro Delàs de Estudios por la Paz tiene como misión el fomento de una cultura de paz y la construcción de una sociedad desarmada. Por eso se dedica a sensibilizar sobre los efectos perversos de las armas y el militarismo.

Publicaciones

Portada informe35 LevantandoMuros CAST

Informe 35 "Levantando muros. Polítcas del miedo y securitización en la Unión Europea"

En el aniversario de la caída del muro de Berlín, este nuevo informe del Centro Delàs de Estudios por la Paz, copublicado por el Transnational Institute (TNI) y Stop Wapenhandel, identifica los muros físicos, marítimos, virtuales y los muros del miedo construidos por los estados en una Europa que vive un auge de la extrema derecha y que se fortifica cada vez más ante las migraciones y los desplazamientos forzados. El informe constata que "estados miembros de la Unión Europea y el Espacio Schengen han construido cerca de 1.000 km de muros, el equivalente a seis Muros de Berlín, desde los años 90, para frenar la llegada de personas desplazadas por la fuerza en Europa".

Puedes consultar y descargar el resumen ejecutivo en castellanoen catalán, en inglésen alemán en holandés, y el informe completo en castellanoen catalán y en inglés.

Noticias

El Centro Delàs recibe la Mención Colibrí 2018 por su trabajo por la paz y la noviolencia

Dtqn8WlWsAE0f YEste año la Fundación Horta Sud ha decidido hacer entrega de la Mención Colibrí 2018 al Centro Delàs de Estudios por la Paz, por su fomento de la cultura de paz, la denuncia de situaciones de violencia y la sensibilización y la movilización social alrededor de los efectos negativos del militarismo. El acto de presentación y entrega se realizó el martes 4 de diciembre en el Museo Comarcal de Horta Sud en Torrent, Valencia, y contó con la participación de miembros del Centro que recogieron el premio.

Más de 180 personas participan en una jornada de reflexión y debate sobre la seguridad y la paz en el Congreso Internacional organizado por el Centro Delàs y la Unipau

DtFZXgaWkAAOaohEl Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Universitat Internaional de la Pau organizaron el pasado 16 de noviembre el Congreso internacional "Otra seguridad es posible", en el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona, una jornada de reflexión y debate sobre cómo construir políticas alternativas de seguridad y defensa en el ámbito global y como aterrizarlas al mundo local, con la participación de más de una docena de expertas.

Josep Ramoneda, Johan Galtung, Itziar Ruiz-Gimenez, Georges Berghezan, Patricia Guerrero, Carlos Giménez Romero, Josep Mayoral, Tarjeta Cronberg, Karlos Pérez de Armiño, Rafael Martínez, Dolors Sabater, Nuria del Viso, Ana Barrero y Kristian Herbolzheimer, son las voces que pudimos escuchar en las diferentes mesas de la jornada que ya se puede recuperar en formado vídeo en el canal Youtube del Centro Delàs.

Miembros del Centro Delàs participan en el II Foro de Ciudades de Paz en Madrid

DreIvIDWsAAzvwTDel 5 al 8 de noviembre ha tenido lugar el II Foro Mundial sobre Violencias Urbanas y Educación para la Convivencia y la Paz, que ha contado con el trabajo de AIPAZ en su organización, junto con el ayuntamiento de Madrid, la red Mayors for Peace, y otras instituciones y entidades para la Paz.

En Centro Delàs de Estudios por la Paz ha tenido la oportunidad de participar en el Foro como miembro activo de AIPAZ, i ha compartido conocimientos i reflexiones en la construcción de la paz en las ciudades.

El ENAAT alerta de los riesgos del Fondo de Defensa Europeo en un nuevo comunicado

noEUmoney4armsLos líderes de la UE están discutiendo el próximo ciclo presupuestario de la UE que se desarrollará desde 2021 hasta 2027. Entre las propuestas, hay una que hasta este momento ha captado poca atención por parte de los ciudadanos y que apenas ha sido analizada en los medios de la UE, y mucho menos en el ámbito nacional. El Fondo incluye un presupuesto preliminar de 13 mil millones de euros para una nueva área de trabajo: la Investigación y Desarrollo de nuevas armas y tecnología militar.

Con una declaración conjunta, la red europea contra el control de armas ENAAT, quiere contribuir a crear conciencia entre los ciudadanos y la prensa sobre este desarrollo, alertándolos sobre los principales riesgos que comporta la actual propuesta.

Entrevistas y artículos

inmigrantes subsaharianos celebran haber superado valla fronteriza que separa marruecos ceuta pasado julio 1541693978773 "Europa ya ha levantado 1.000 kilómetros de muros contra la immigración", artículo publicado en El Periódico el 09/11/2018 en motivo del lanzamiento del informe 35 del Centre Delàs
tanca Melilla 2121998147 58170257 987x555 "Los muros de Europa son de acero, de tecnología y de miedo", artículo publicado en el Ara el 09/11/2018 sobre "Levantando muros"
pere 1 "Todos tenemos un grado de responsabilidad en las guerras en Oriente Medio", entrevista a Pere Ortega en la Revista Argia el 11/11/2018
Desfile 12Octubre Olmo Calvo "¿Invierte tu banco en armas?", artículo con declaraciones de Jordi Calvo en El Salto el 15/11/2018
indice "Mil kilómetres de muros", reportaje sobre el informe "Levantando muros" con declaraciones de Ainhoa Ruiz y Pere Brunet en "Catalunya Migdia" de Catalunya Ràdio el 21/11/2018
Dsl2X4IXQAUZehb Entrevista a Tica Font en el programa Connexió Parlament de El Punt Avui TV el 22/11/2018 en motivo de la presentación de la moción contra la venta de armas a Arabia Saudí en el Parlament
Illes comunitat industria armament 2130997016 58505860 651x366 "La financiación es clave para  qualquier tipo de industria, pedimos a los bancos que actuen con responsabilidad", reportaje con declaraciones de Audrey Esnault en Ara Balears el 25/11/2018
aguasch37144001 file this dec 2016 file photo released the se170204111040 1486203215893 Artículo "La amenaza nuclear vuelve a Europa" - Pere Ortega publicado en El Periódico el 27/11/2018

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -
No t'interessa?