Pau Global 136 Desembre 2018

 - - -
logo newsletter

PAU GLOBAL

Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Número 136, desembre 2018

(más abajo, versión en castellano)

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau té com a missió el foment d'una cultura de pau i la construcció d'una societat desarmada, i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme.

Notícies

Helena Maleno rep el premi McBride per la seva tasca en la defensa dels Drets Humans en un acte emotiu a Barcelona

20181218 ActeEntregaMacBride Barcelona Maleno2La periodista i activista Helena Maleno va rebre el passat dimarts 18 de desembre el premi MacBride per la Pau, en un acte organitzat a Barcelona per l’International Peace Bureau (IPB) i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau. L’entrega va comptar amb la presència de la guardonada, que va poder assistir-hi tot i la situació en la qual es troba degut a la persecució i retallada de drets que està patint.

L'acte va comptar també amb la participació del coordinador del Centre Delàs i vicepresident del IPB, Jordi Calvo; la regidora de Relacions Internacionals a l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez Castaño; el director general de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila; la presidenta de l’IPB, Lisa Clark; i el periodista i activista David Fernández que va dedicar una sentida glosa a la premiada.

Prop de mil persones ja han demanat al govern que desarmi els pressupostos de l'Estat, encara no has signat la petició?

cut war welfare lgLa campanya CutMilex (Retallem la despesa militar) ha llançat aquest passat mes de desembre una petició per demanar al govern espanyol que desarmi els pressupostos de l'Estat.


El pressupost de Defensa va augmentar l'any 2018 un 10,5% respecte l'any anterior, és a dir 9.635,73 milions d'euros corrents. Això significa que l'Estat espanyol inverteix menys en altres àmbits (educació, cultura, infraestructures, etc.). Però a més d'aquest pressupost, Espanya també proporciona un pressupost a la OTAN, i la despesa militar real inclou aquestes dades i dades addicionals. Dit d'una altra manera, s'ha de tenir en compte la despesa militar total final, que arriba als 20 milions d'euros corrents, un augment general del 4,42% l'any 2017.

Signa aquí per recolzar la petició.

El Centre Delàs actualitza la seva Base de Dades del Cicle Econòmic Militar

Captura de pantalla 2019 01 09 a las 16.26.30El Centre Delàs d'Estudis per la Pau ha actualitzat les dades de la seva Base de Dades del Cicle Econòmic Militar amb les darreres dades de la indústria militar espanyola, la despesa militar espanyola, les forces armades i el finançament de les entitats financeres internacionals de la Banca Armada que operen a Espanya, entre d'altres.

Al mateix temps, s’ha realitzat una valoració de l’estructura i la visualització de la base de dades actual i una comparació amb bases de dades de renom mundial com la del SIPRI i la del PRIO per tal de millorar la coherència i la visibilitat de la Base de Dades del Cicle Econòmic Militar. D’aquesta manera, es va a concloure engegar una nova web ordenada i més visual com aposta de futur del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, que es continuarà millorant.

Consulta la nova Base de Dades del Cicle Econòmic Militar aquí.

La campanya Desmilitaritzem l'Educació porta la seva proposta a l'estand de l'exèrcit durant la inauguració d'Expojove

DvWy3RSXgAA2chfLa campanya “Desmilitaritzem l’Educació”, que reuneix a més de 60 entitats del món educatiu, sindical, veïnal i social valencià, es va concentrar el passat dimecres 26 de desembre a la porta principal de Fira València coincidint amb la inauguració d’Expojove per mostrar el seu rebuig a la presència un any més d’un estand de l’Exèrcit en aquesta fira infantil i juvenil.


A més, un grup de persones van entrar a Expojove i en silenci van mostrar cartells amb alguns lemes de la campanya, com “La guerra no és un joc” o “Les armes no eduquen”, davant la comitiva oficial en alguns estands pels quals ha passat, i davant l’estand de l’Exèrcit.

L'International Peace Bureau presenta la nova oficina descentralitzada a Barcelona

L'Internacional Peace Bureau (IPB) va oficialitzar, amb una trobada, l'apertura de la seva nova oficina descentralitzada a Barcelona. El Centre Delàs d'Estudis per la Pau és qui assumeix la representació i la coordinació del IPB a Barcelona, a la vegada que coordina la Campanya Global Contra la Despesa Militar GCOMS (Global Campaign On Military Spending).

La trobada va tenir lloc el passat dilluns 10 de desembre a la seu de LaFede.cat a Barcelona i va comptar amb la participació d'algunes entitats de pau catalanes que van poder conèixer la tasca de l'organització i les seves campanyes.

Entrevistes i articles

Pere Ortega La Sexta Entrevista a Pere Ortega sobre la tensió entre Ucraïna i Rússia a La Sexta Noticias el 01/12/2018
bombes dispersio Entrevista a Audrey Esnault sobre les bombes de dispersió al programa "Catalunya Migdia" de Catalunya Ràdio el 16/12/2018
Helena Maleno Catalunya Ràdio "M'he tret de sobre els meus privilegis i he entès què són els drets humans", entrevista a Helena Maleno al programa "El Matí de Catalunya Ràdio" el 18/12/2018
Helena Maleno Betevé "L'activista Helena Maleno rep el Premi McBride per la Pau" entrevista a Betevé Notícies el 18/12/2018
Helena MalenoTV3 "Si donéssim a les persones solidàries el mateix valor que donem a VOX als mitjans, més gent fugiria del discurs de la por", entrevista a Helena Maleno al "Telenotícies Vespre" de TV3 el 18/12/2018
5c1b9a0cd672f  "Crítiques per la presència de l'exèrcit a Expojove València", article sobre la campanya Desmilitaritzem l'Educació, Desmilitaritzem Expojove publicat a Público el 23/12/2018

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

Versión en castellano:


Noticias

Helena Maleno recibe el premio McBride por su labor en la defensa de los Derechos Humanos en un acto emotivo en Barcelona

20181218 ActeEntregaMacBride Barcelona Maleno2La periodista y activista Helena Maleno recibió el pasado martes 18 de diciembre el premio MacBride por la Paz, en un acto organizado a Barcelona por el International Peace Bureau (IPB) y el Centro Delàs de Estudios por la Paz. La entrega contó con la presencia de la galardonada, que pudo asistir a pesar de la situación en la cual se encuentra debido a la persecución y recorte de derechos que está sufriendo.

El acto contó también con la participación del coordinador del Centro Delàs y vicepresidente del IPB, Jordi Calvo; la regidora de Relaciones Internacionales del Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez Castaño; el director general de la Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila; la presidenta de la IPB, Lisa Clark; y el periodista y activista David Fernández que dedicó un sentido laudato a la premiada.

Cerca de mil personas ya han pedido al gobierno que desarme los presupuestos del Estado, ¿aún no has firmado la petición?

cut war welfare lgLa campanya CutMilex (Recortemos el gasto militar) ha lanzado este pasado mes de diciembre una petición para exigir al gobierno español que desarme los presupuestos del Estado.

El presupuesto de la Defensa aumentó en 2018 un 10,5% con respeto al año anterior, equivalente a 9.635,73 millones de euros corrientes. Esto significa que el Estado español invierte menos en otros ámbitos (educación, cultura, infraestructuras, etc.). Pero además de este presupuesto, España también proporciona un presupuesto al OTAN y el gasto militar real incluye esos datos y otros gastos adicionales, dicho de otra forma hay que tener en cuenta el gasto militar total final que alcanza casi 20 millones de euros corrientes, un aumento general de 4,42% con respecto a 2017.

Firma aquí para apoyar la petición.

El Centre Delàs actualiza su Base de Datos del Ciclo Económico Militar

Captura de pantalla 2019 01 09 a las 16.26.30El Centro Delàs de Estudios por la Paz ha actualizado los datos de su Base de Datos del Ciclo Económico Militar con los últimos datos de la industria militar española, el gasto militar español, las fuerzas armadas y la financiación de las entidades financieras internacionales de la Banca Armada que operan en España, entre otros.

A su vez, se ha realizado una valoración de la estructura y la visualización de la base de datos actual, y una comparación con la base de datos reconocidas mundialmente como la de SIPRI y la de PRIO con tal de mejorar la coherencia y la visibilidad de la Base de Datos del Ciclo Económico Militar. De esta manera, se concluyó crear una nueva web ordenada y más visual como apuesta de futuro estratégica del Centro Delàs de Estudios por la Paz, que se continuará mejorando.

Consulta la Base de Datos del Ciclo Económico Militar aquí.

La campaña Desmilitaricemos la Educación lleva su propuesta al stand del ejército durante la inauguración de Expojove

DvWy3RSXgAA2chfLa Campaña Desmilitaritzem l’Educació, que reúne a más de 60 entidades del mundo educativo, sindical, vecinal y social valenciano, se han concentrado hoy, miércoles 26 de diciembre en la puerta principal de Feria Valencia, coincidiendo con la inauguración de Expojove, para mostrar su rechazo a la presencia, un año más, del ejército en esta feria infantil y juvenil.


Además, un grupo de personas han entrado en Expojove, i en silencio han mostrado cartel·les con algunos lemes de la campaña, como “La guerra no es un juego” o “Las armas no educan”, ante la comitiva oficial en algunos stands por los que ha pasado y delante del stand del ejército.

El International Peace Bureau presenta su nueva oficina descentralizada a Barcelona

El Internacional Peace Bureau (IPB) oficializa, con un encuentro, la apertura de su nueva oficina descentralizada en Barcelona. Es el Centro Delàs de Estudios por la Paz quien asume la representación y la coordinación del IPB en Barcelona, a la vez que coordina la Campaña Global en Contra del Gasto Militar GCOMS (Global Campaign On Military Spending).

El encuentro tuvo lugar el pasado lunes 10 de diciembre en la sede de LaFede.cat en Barcelona y contó con la participación de algunas entidades de paz catalanas que pudieron conocer la labor de la organización y sus campañas.

Entrevistas y artículos

Pere Ortega La Sexta Entrevista a Pere Ortega sobre la tensión entre Ucrania y Rusia en La Sexta Noticiad el 01/12/2018
bombes dispersio Entrevista a Audrey Esnault sobre las bombas de dispersión en el programa "Catalunya Migdia" de Catalunya Ràdio el 16/12/2018
Helena Maleno Catalunya Ràdio "Me he despojado de mis privilegios y he entendido qué son los derechos humanos", entrevista a Helena Maleno al programa "El Matí de Catalunya Ràdio" el 18/12/2018
Helena Maleno Betevé "La activista Helena Maleno recibe el Premio McBride por la Paz" entrevista en Betevé Noticias el 18/12/2018
Helena MalenoTV3 "Si diéramos a las personas solidarias el mismo valor que damos a VOX en los medios, más gente huiría de su discurso del miedo", entrevista a Helena Maleno en el "Telenotícies Vespre" de TV3 el 18/12/2018
5c1b9a0cd672f  "Críticas por la presencia del ejército en Expojove Valencia", artículo sobre la campaña Desmilitaricemos la Educación, Desmilitaricemos Expojove publicado en Público el 23/12/2018

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -
No t'interessa?