Nou informe del Centre Delàs: "Gènere i polítiques de la inseguretat. Una mirada feminista als impactes de la militarització d'Occident"

 - - -
logo newsletter

Informe 36 del Centre Delàs

"Gènere i polítiques de la inseguretat. Una mirada feminista als impactes de la militarització d'Occident"

(més a baix, versió en castellà)

L’auge de l’extrema dreta populista, que ja governa sola o en coalició als Estats Units i a deu països europeus, augura un període fosc per a les llibertats, sobretot per als drets de les dones i les persones LGTBI.

Les polítiques contràries als drets de les persones s’aferren a la idea del retorn a la seguretat nacional, centrada en la protecció de l’Estat per mitjans militars. Aquest retorn a un passat d’ordre i de seguretat es basa en la família patriarcal, l’enclaustrament de les dones a l’espai privat i la invisibilització de les sexualitats dissidents. 

Com a conseqüència, el militarisme creix, augmenta la despesa militar i els països despleguen tècniques de control i de vigilància massiva que s’infiltren en el dia a dia de les persones i condicionen com es relacionen. Això també comporta que els estats desviïn més recursos econòmics de partides socials, ampliant la bretxa entre rics i pobres. 

Aquest informe recull les aportacions dels Estudis Feministes en el camp de la seguretat per determinar els impactes materials de la securitització d’Occident. Uns impactes que es tradueixen en inseguretat econòmica i comunitària; persecució de la migració i discriminació de minories ètniques; inseguretat personal i física, agreujada pels estereotips que alimenten les violències de gènere i la impunitat; i inseguretat en l’accés de la salut, sobretot sexual i reproductiva.

Autora: Nora Miralles

Pots consultar i descarregar el resum executiu en català i en castellà, i l'informe complet en català i en castellà. Pròximament disponible en anglès.

portada informe36 GenereISeguretat web CAT

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

Versión en castellano


Informe 36 del Centro Delàs: "Género y políticas de la inseguridad. Una mirada feminista a la militarización de Occidente"

El auge de la extrema derecha populista, que ya gobierna sola o en coalición en Estados Unidos y en diez países europeos, augura un periodo oscuro para las libertades, sobre todo para los derechos de las mujeres y de las personas LGTBI.

Las políticas contrarias a los derechos de las personas se aferran a la idea del retorno a la seguridad nacional, centrada en la protección del Estado por medios militares. Este retorno a un pasado de orden y de seguridad se basa en la familia patriarcal, el enclaustramiento de las mujeres al espacio privado y la invisibilización de las sexualidades disidentes.

Como consecuencia, el militarismo crece, aumenta el gasto militar y los países despliegan técnicas de control y de vigilancia masiva que se infiltran en el día a día de las personas y condicionan cómo se relacionan. Esto también conlleva que los estados desvíen más recursos económicos de partidas sociales, ampliando la brecha entre ricos y pobres.

Este informe recoge las aportaciones de los Estudios Feministas en el campo de la seguridad para determinar los impactos materiales de la securitización de Occidente. Unos impactos que se traducen en inseguridad económica y comunitaria; persecución de la migración y discriminación de minorías étnicas; inseguridad personal y física, agravada por los estereotipos que alimentan las violencias de género y la impunidad; e inseguridad en el acceso a la salud, sobre todo sexual y reproductiva.

Autora: Nora Miralles

Puedes consultar y descargar el resumen ejecutivo en castellano y en catalán, y el informe completo en castellano y en catalán. Próximamente disponible en inglés.

portada informe36 GeneroYSeguridad web CAST

Saber es poder: ¡Compartelo!

Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 - - -
No t'interessa?