Informe 37 del Centre Delàs: "Banca Armada a Espanya 2019"

 - - -
logo newsletterNou Informe

Informe 37 del Centre Delàs: "Banca Armada a Espanya 2019"

(més a baix, versió en castellà)

Aquest nou informe del Centre Delàs d'Estudis per la Pau revela el finançament per part d'entitats financeres a 31 empreses dedicades en part o totalment a la producció d'armes, entre les quals es troben alguns dels fabricants d’armament més importants del món, Airbus, Boeing, General Dynamics, Thales o Leonardo. Banca Armada a Espanya 2019, també inclou el finançament dedicat a empreses espanyoles com Maxam, Navantia, Indra, Oesia o Sener.

El document, que és el vuitè realitzat en el marc de la Campanya Banca Armada, identifica les 39 entitats financeres que conformen la Banca Armada Espanyola on destaquen BBVA, Banco Santander, BANKIA, Banca March, Caixabank, Banc Sabadell, asseguradores com Mutua Madrileña o fins i tot, organismes de titularitat pública com l’ICO o la SEPI.

L’informe aconsegueix vincular una xifra total d’inversions destinades al finançament del sector armamentista de 8.622 milions d’euros entre 2013 i 2018.

Autor: Jordi Calvo Rufanges

Investigadores en pràctiques: Nuria Pineda Morante i Pau Solís Tutusaus

Consulta i descarrega l'informe complet aquí.

portada Informe37 BancaArmada2019 CAST

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

Versión en castellano


Informe del Centro Delàs 37: Banca Armada en España 2019

Este nuevo informe, publicado por el Centro Delàs de Estudios por la Paz, revela la financiación a 31 empresas dedicadas en parte o totalmente a la producción de armas, entre las que se encuentran algunos de los fabricantes de armamento más importantes del mundo, Airbus, Boeing, General Dynamics, Thales o Leonardo. Banca Armada en España 2019, también incluye la financiación dedicada a empresas españolas como Maxam, Navantia, Indra, Oesia o Sener.

El documento, que es el octavo realizado en el marco de la Campaña Banca Armada, identifica las 39 entidades financieras que conforman la Banca Armada Española donde destacan BBVA, Banco Santander, BANKIA, Banca March, Caixabank, Banco Sabadell, aseguradoras como Mutua Madrileña o incluso, organismos de titularidad pública como el ICO o la SEPI.

El informe consigue vincular una cifra total de inversiones destinadas a la financiación del sector armamentístico de 8.622 millones de euros entre 2013 y 2018.

Autor: Jordi Calvo Rufanges

Investigadoras en prácticas: Nuria Pineda Morante y Pau Solís Tutusaus

Consulta y descarga el informe completo aquí.

portada Informe37 BancaArmada2019 CAST

Saber es poder: ¡Compartelo!

Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 
 - - -
No t'interessa?