Nou informe del Centre Delàs: "La indústria militar i de seguretat de fronteres a Catalunya"

 - - -
logo newsletterNou Informe del Centre Delàs

Informe 42: La indústria militar i de seguretat de fronteres a Catalunya

(más abajo, versión en castellano)

L’informe “La industria militar i de seguretat de fronteres a Catalunya” ha estat elaborat amb l’objectiu d’aportar informació sobre la realitat de la presencia d’aquest tipus d’indústria a Catalunya. La recerca analitza la tendència creixent de la producció en l’àmbit de la seguretat, lligat a empreses que ja subministraven components i serveis militars a les grans companyies del sector de la defensa o al mateix Ministeri de Defensa d’Espanya. Aquestes empreses militars i de seguretat han iniciat un milionari creixement de facturació a tota Europa (també a Espanya i Catalunya), en un moment en què la despesa militar espanyola havia disminuït arran de la crisi econòmica iniciada en 2007.

La recerca posa en context a les empreses ubicades a Catalunya que obtenen benefici de la resposta de les institucions europees de fortificar les fronteres davant de la problemàtica de persones que fugen de les guerres i de la pobresa. Això ha generat un important increment en el mercat de la seguretat de fronteres, de manera que les grans empreses de defensa s’han introduït amb força en el mercat de la seguretat i, especialment, de la seguretat fronterera, amb un gran potencial de creixement que ha suposat la reactivació d’aquesta industria. Empreses com Indra, Sener, Tecnobit, GMV, Rohde & Schwarz, Accenture, Sopra Steria, ATOS IT o Thales, totes elles empreses que han crescut o s’han instal·lat a Catalunya, que tenen un posicionament important en els sectors de la defensa i la seguretat, i que reben fons de finançament d'aquest sector.

Autores: Nora Miralles i Pere Ortega

Pots consultar i descarregar el resum executiu en català i en castellà; i l'informe complet en català i en castellà.portada informe42 IndustriaMilitarIDeSeguretatCatalunya CAT

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

Versión en castellano


Informe 42: La industria militar y de seguridad de fronteras en Cataluña

El informe “La industria militar y de seguridad de fronteras en Cataluña” ha sido elaborado con el objetivo de aportar información sobre la realidad de la presencia de este tipo de industria en Cataluña. La investigación analiza la tendencia creciente de la producción en el ámbito de la seguridad, ligado a empresas que ya suministraban componentes y servicios militares a las grandes compañías del sector de la defensa o al mismo Ministerio de Defensa del Estado español. Estas empresas militares y de seguridad han iniciado un millonario crecimiento de facturación en toda Europa (también en España y Cataluña), en un momento en que el gasto militar español había disminuido a raíz de la crisis económica iniciada en 2007.

La investigación pone en contexto a las empresas ubicadas en Cataluña que obtienen beneficio de la respuesta de las instituciones europeas de fortificar las fronteras ante la problemática de personas que huyen de las guerras y de la pobreza. Esto ha generado un importante incremento en el mercado de la seguridad de fronteras, de manera que las grandes empresas de defensa se han introducido con fuerza en el mercado de la seguridad y, especialmente, de la seguridad fronteriza, con un gran potencial de crecimiento que ha supuesto la reactivación de esta industria. Empresas como Indra, Sener, Tecnobit, GMV, Rohde & Schwarz, Accenture, Sopra Steria, ATOS IT o Thales, todas ellas empresas que han crecido o se han instalado en Cataluña, que tienen un posicionamiento importante en los sectores de la defensa y la seguridad, y que reciben fondo de financiación de este sector.

Autores: Nora Miralles y Pere Ortega

Puedes consultar y descaregar el resumen ejecutivo en castellano y en catalán; y el informe completo en castellano en catalánportada informe42 IndustriaMilitarYDeSeguridadCataluña CAST

Saber es poder: ¡Compartelo!

Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 
 - - -
No t'interessa?