Nou Policy Paper de l'Escola de Cultura de Pau, l'IDHC i el Centre Delàs: "Guerra al Iemen: responsabilitats saudites, complicitats europees"

 - - -
logo newsletterNou Policy Paper de l'Escola de Cultura de Pau, l'IDHC i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Policy Paper "Guerra al Iemen: responsabilitats saudites, complicitats europees"

(más abajo, versión en castellano)

Des de l’any 2015 els nivells de violència han escalat de manera significativa al Iemen. La guerra ha tingut efectes devastadors en la població; ha provocat milers de víctimes civils i ha arrossegat el país a una crisi humanitària d'enorme magnitud, considerada en l'actualitat com la més greu de tot el món. Els últims cinc anys, Nacions Unides i diverses ONG humanitàries i de drets humans han advertit contínuament sobre els greus abusos perpetrats en el marc del conflicte armat a Iemen per part de diversos actors i han assenyalat expressament la coalició internacional liderada per Aràbia Saudita per la seva responsabilitat en atacs contra la població civil iemenita. Malgrat aquests antecedents, diversos estats europeus, inclòs l'espanyol, han mantingut la seva política de venda d'armes al regne, contravenint disposicions de normatives nacionals, europees i el Tractat Internacional de Comerç d'Armes.

El present informe de l'Escola de Cultura de Pau, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Institut de Drets Humans de Catalunya analitza les dinàmiques del conflicte armat al Iemen, la implicació saudita i les seves conseqüències; exposa la continuïtat dels fluxos d’armes tot i les nombroses denúncies d’abusos i ofereix una sèrie de recomanacions a governs europeus i a l’espanyol. Les evidències exigeixen un urgent canvi en la política europea i espanyola i l'adopció de mesures concretes i contundents per a frenar les vendes i transferències d'armes a l’Aràbia Saudita, afavorir la desescalada de la violència, promoure sortides polítiques al conflicte i assistir de manera immediata les ingents necessitats humanitàries del país.

Autores: Pamela Urrutia Arestizábal (autora principal, Escola de Cultura de Pau); Ainhoa Ruiz Benedicto i Jordi Calvo Rufanges (comerç d’armes, Centre Delàs d’Estudis per la Pau); i Karlos Castilla (drets humans, IDHC)

Consulta i descarrega aquí el Policy Paper complet en català, en castellà i en anglès.

portada PolicyPaper ECP IDHC CentreDelas GuerraIemen CAT

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

Versión en castellano


Nuevo Policy Paper de la Escola de Cultura de Pau, el IDHC y el Centre Delàs

Policy Paper "Guerra en Yemen: responsabilidades sauditas, complicidades europeas"

Desde 2015 los niveles de violencia han escalado de manera significativa en Yemen. La guerra ha tenido efectos devastadores en la población, ha provocado miles de víctimas civiles y ha arrastrado al país a una crisis humanitaria de enorme magnitud, considerada en la actualidad como la más grave de todo el mundo. En los últimos cinco años, Naciones Unidas y diversas ONG humanitarias y de derechos humanos han advertido continuamente sobre los graves abusos perpetrados en el marco del conflicto armado en Yemen por parte de diversos actores y han señalado expresamente a la coalición internacional liderada por Arabia Saudita por su responsabilidad en ataques contra la población civil yemení. Pese a estos antecedentes, diversos Estados europeos, incluido el español, han mantenido su política de venta de armas a Riad, contraviniendo disposiciones de normativas nacionales, europeas y el Tratado Internacional de Comercio de Armas.

El presente informe de la Escola de Cultura de Pau, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau y el Institut de Drets Humans de Catalunya analiza las dinámicas del conflicto armado en Yemen, la implicación saudita y sus consecuencias; expone la continuidad en los flujos de armas a pesar de las denuncias de múltiples abusos; y ofrece una serie de recomendaciones a gobiernos europeos y al español. Las evidencias exigen un urgente cambio en la política europea y española y la adopción de medidas concretas y contundentes para frenar las ventas y transferencias de armas a Arabia Saudita, favorecer la desescalada de la violencia, promover salidas políticas al conflicto y asistir de manera inmediata las ingentes necesidades humanitarias en Yemen.

Autores: Pamela Urrutia Arestizábal (autora principal, Escola de Cultura de Pau); Ainhoa Ruiz Benedicto y Jordi Calvo Rufanges (comercio de armas, Centre Delàs d’Estudis per la Pau); y Karlos Castilla (derechos humanos, IDHC)

Consulta y descarga aquí el Policy Paper completo en castellano, en catalán y en inglés.

portada PolicyPaper ECP IDHC CentreDelas GuerraYemen CAST 1

Saber es poder: ¡Compartelo!

Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

 
 - - -
No t'interessa?