copy_Aconseguim la prohibició del finançament de les bombes de dispersió, mines antipersona i altres armes d'efectes similars

 - - -
logo newsletterComunicat del Centre Delàs d'Estudis per la Pau amb motiu de la modificació de la Llei 33/1998 de prohibició total de mines antipersona i armes d'efecte similar

Aconseguim la prohibició del finançament de les bombes de dispersió, mines antipersona i altres armes d'efectes similars

 (más abajo en castellano bellow in English)

6030979677 de2bcb306b o

Aconseguim la prohibició del finançament de les bombes de dispersió, mines antipersona i altres armes d'efectes similars

Des del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, com a entitat impulsora de la campanya Stop inversions explosives, tenim la gran satisfacció d'anunciar que hem aconseguit que s'aprovi la prohibició explícita de tot tipus de finançament de les bombes de dispersió, mines antipersona i altres armes d'efectes similars.

Espanya és ara, gràcies a l'èxit de la campanya Stop inversions explosives, el desè país a prohibir el finançament de les bombes de dispersió.

La Llei 27/2015 de 28 de juliol, que modifica la Llei 33/1998 de prohibició total de mines antipersona i armes d'efecte similar, prohibeix ara el finançament d'aquestes armes.

L'aprovació d'aquesta llei és una nova etapa cap al desarmament i la pau. Ara, a més de la prohibició de l'ús, producció, comerç i emmagatzematge de bombes de dispersió des de la signatura d'un acord mundial el 2008 per part de 107 països, les entitats financeres espanyoles ja no podran finançar la producció d'aquestes terribles armes a països que no han signat encara el tractat.

Des del Centre Delàs seguirem treballant en la denúncia de les inversions en armes també des de la campanya Banca Armada, BBVA sense armes, Banc Santander sense armes, Caixabank sense armes i Banc Sabadell sense armes.Versión en castellano:


Conseguimos la prohibición de la financiación de las municiones en racimo, minas antipersonal y otras armas de efectos similares.

Comunicado del Centre Delàs d’Estudis per la Pau con motivo de la modificación de la Ley 33/1998 de prohibición total de minas antipersonas y armas de efecto similar

Desde el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, como entidad impulsadora de la campaña Stop inversiones explosivas, tenemos la gran satisfacción de anunciar que hemos conseguido que se apruebe la prohibición explícita de todo tipo de financiación de las municiones en racimo, minas antipersonal y otras armas de efectos similares.

España es ahora, gracias al éxito de la campaña Stop Inversiones Explosivas, el décimo país en prohibir la financiación de las bombas de racimo.
La Ley 27/2015 del 28 de julio, que modifica la Ley 33/1998 de prohibición total de minas antipersonas y armas de efecto similar, prohíbe ahora la financiación de estas armas.

La aprobación de esta ley es una nueva etapa hacia el desarme y la paz. Ahora, además de la prohibición del uso, producción, comercio y almacenamiento de bombas de racimo desde la firma de un acuerdo mundial en 2008 por parte de 107 países, las entidades financieras  españolas ya no podrán financiar la producción de estas terribles armas en países que no han firmado aún el tratado.
Desde el Centro Delàs seguiremos trabajando en la denuncia de las inversiones en armas también desde la campaña Banca Armada, BBVA sin armas, Banco Santander sin armas, Caixabank sin armas y Banco Sabadell sin armas.

 

English version:

We have achieved the prohibition of financial investment in cluster munitions, anti-personnel mines and other weapons with similar effects.

A communication from the Delàs Center of Studies for Peace about the modification of the Law 33/1998 prohibiting antipersonnel mines and other arms with similar effects.

The Delàs Center of Studies for Peace, as an entity which has long promoted the campaign Stop Inversiones Explosivas (Stop investing in Explosives), we have the enormous satisfaction to announce that the campaign has been a success. We’ve achieved the total explicit prohibition of all financial investment of cluster bombs, antipersonnel mines and weapons with similar effects.

Thanks to the success of the Stop Explosive Investments campaign, Spain is now the 10th country to prohibit investments in cluster munitions.
The July 28th Law 27/2015, which modifies the Law 33/1998 prohibiting antipersonnel mines and arms with similar effects, now also prohibits investments in these arms.

The passing of this law is a new step forward in disarming and peace. Now, in addition to prohibiting the use, production, sale, purchase, or possession of cluster weapons as defined by a global agreement in 2008 signed by 107 countries, Spanish financial organizations will no longer be able to finance the production of these terrible weapons in countries which have still not signed the treaty.
The Delàs Center will continue working to denounce investments in the arms industry from the campaigns Banca Armada (Armed Banks), BBVA Sin Armas (Disarm BBVA), Caixabank Sin Armas (Disarm CaixaBank) and Banco Sabadell Sin Armas (Disarm Sabadell Bank).

 

 - - -
No t'interessa?