Benvolgudes,
Us convidem a la presentació del nou llibre d'en Pere Ortega, publicat per Icaria Editorial. Serà el proper dimarts dia 13 d'octubre, a les 19:00 al Pati Llimona (C/ Regomir, 3).
"El lobby de la indústria militar espanyola: on van els nostres impostos"
Amb el nom de lobby militar industrial es denomina els qui, des de l'àmbit industrial, exerceixen pressió sobre els governs en favor dels seus interessos corporatius. A Espanya també tenim aquest lobby que coarta les decisions dels qui governen. Això és molt visible a través de les denominades portes giratòries. Així veiem com polítics o comandaments militars passen a ser directius d'empreses militars. Si a això se li afegeix que existeix un oligopoli a la indústria de guerra espanyola, s'entén que s'hagi produït una enorme bombolla de l'armament fins l'extrem que ha deixat un deute públic acumulat de 35.000 milions d'euros per haver adquirit uns programes d'armes que, a més, contribueixen a augmentar any rere any el dèficit públic.
Dimecres, 5 d'octubre de 2015 · 19:00
Carrer Regomir, 3 (Barcelona).
Amb la presència de:
- Arcadi Oliveres, professor d'economia aplicada de la UAB
- Rafa Martínez, professor de ciència política de la UAB
- Anna Monjo, editoria de Icaria Editorial
- Pere Ortega, autor del llibre
Versión en castellano:
Os invitamos a la presentación del nuevo libro de Pere Ortega, publicado por Icaria Editorial. Será el próximo martes día 13 de octubre, a las 19:00 en el Pati Llimona (C/ Regomir, 3).
"El lobby de la industria militar española: adónde van nuestros impuestos"
Con el nombre de lobby militar industrial se denomina a quienes desde el ámbito industrial ejercen presión sobre los gobiernos en favor de sus intereses corporativos. En España también tenemos este lobby que coarta las decisiones de quienes gobiernan. Esto es muy visible a través de las denominadas puertas giratorias. Así vemos como políticos o mandos militares pasan a ser directivos en empresas militares. Si a esto se añade que existe un oligopolio en la industria de guerra española, se entiende, que se haya producido una enorme burbuja de armamentos hasta el extremo que ha dejado una deuda pública acumulada de 35.000 millones de euros por haber adquirido unos programas de armas que, además, contribuyen a aumentar año tras año el déficit público.
Miércoles, 5 de octubre de 2015 · 19:00
Calle Regomir, 3 (Barcelona).
Con la presencia de:
- Arcadi Oliveres, profesor de economía aplicada de la UAB
- Rafa Martínez, profesor de ciencia política de la UB
- Anna Monjo, editora de Icaria Editorial
- Pere Ortega, autor del libro
|