Nou informe del Centre Delàs i l'Escola de Cultura de Pau sobre les exportacions d'armes europees a països en tensió i greus vulneracions dels Drets Humans

 - - -
logo newsletter

Nou informe del Centre Delàs i l'ECP

"Comerç d'armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions d'armes europees a països en tensió" 

(més a baix, versió en castellà)

Nou informe del Centre Delàs i l'Escola de Cultura de Pau sobre les exportacions d'armes europees a països en tensió i greus vulneracions dels Drets Humans

Tres dels cinc primers importadors d'armes procedents de països de la UE -Aràbia Saudita, Egipte i l'índia- eren escenari de tensions durant el 2015. El Centre Delàs d'Estudis per la Pau i l'Escola de Cultura de Pau analitzen, en el seu nou informe, les exportacions d'armament per part dels Estats membre de la UE durant l'any 2015 (any més recent amb informació d'exportacions disponible) a 20 països que en aquest any es trobaven en situació de tensió i greus vulneracions dels DDHH.

En un context de creixement del comerç d'armes procedent de la UE i, en paral·lel, de conseqüències cada vegada més greus d'aquests conflictes sobre la població -xifres creixents de mortalitat i inestabilitat vinculada a aquestes situacions de tensió i un nombre cada vegada més gran de persones que es desplacen de manera forçada fruit d'aquesta violència- l'informe "Comerç d'armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en tensió", pretén enriquir el debat públic sobre els impactes de la política armamentista de la UE.

Autors: Jordi Calvo Rufanges, Ainhoa Ruiz, Nora Miralles i Edgard Vega (del Centre Delàs d'Estudis per la Pau); i Josep Maria Royo, Jordi Urgell, Pamela Urrutia, Ana Villellas i María Villellas (de l'Escola Cultura de Pau).

Pots descarregar el resum executiu i l'informe complet en castellà, disponible properament en català i anglès.

Portada Informe ComerçArmesTensio web CAST

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

 facebooktwitter

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada

fes-te soci

Versión en catellano


"Comercio de armas y conflictos. Análisis de las exportaciones de armas europeas a países en tensión"

Nuevo informe del Centro Delàs y la Escuela de Cultura de Paz sobre las exportaciones de armas europeas a países en tensión y graves vulneraciones de los Derechos Humanos

Tres de los cinco primeros importadores de armas procedentes de países de la UE -Arabia Saudí, Egipto y la India- eran escenario de tensiones en 2015. El Centre Delàs d'Estudis per la Pau y la Escola de Cultura de Pau analizan, en su nuevo informe, las exportaciones de armamento por parte de los Estados miembro de la UE durante el año 2015 (año más reciente con información de exportaciones disponible) a 20 países que ese año se encontraban en situación de tensión y graves vulneraciones de los DDHH.

En un contexto de crecimiento del comercio de armas procedente de la UE y, en paralelo, de consecuencias cada vez más graves de estos conflictos sobre la población -cifras crecientes de mortalidad e inestabilidad vinculada a estas situaciones de tensión y un número cada vez mayor de personas que se desplazan forzosamente fruto de esta violencia- el informe "Comercio de armas y conflictos. Análisis de las exportaciones europeas a países en tensión", pretende enriquecer el debate público sobre los impactos de la política armamentista de la UE.

Autores: Jordi Calvo Rufanges, Ainhoa ​​Ruiz, Nora Miralles y Edgard Vega (del Centre Delàs d'Estudis per la Pau); y Josep Maria Royo, Jordi Urgell, Pamela Urrutia, Ana Villellas y María Villellas (de la Escola Cultura de Pau).

Puedes descargar el resumen ejecutivo y el informe completo en castellano, disponible próximamente en catalán e inglés.

Portada Informe ComerçArmesTensio web CAST

Saber es poder: ¡Compartelo!

Difúndelo en las redes sociales.

 facebooktwitter

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.

hazte socio

   
 - - -
No t'interessa?