Observatorio sobre desarme, comercio de armas, conflictos armados y cultura de paz
joomla templates top joomla templates template joomla

Events Calendar

Yearly View
By Year
Monthly View
By Month
Weekly View
By Week
Daily View
Today
Search
Search

Diàleg sobre Pau i Seguretat "La vulneració dels drets de les menors no acompanyades a Barcelona" - Aziz Matrouch i Albert Parés - Barcelona

Tuesday 11 June 2019, 07:00pm
Hits : 1254

El pròxim dimarts 11 de juny tindrà lloc la última sessió del Cicle de Diàlegs sobre Pau i Seguretat Humana que aquesta vegada posa el focus en la vulneració de drets de les menors no acompanyades. Per a aquest debat comptarem amb la participació d' Aziz Matrouch, educador social i activista antiracista, i Albert Parés, advocat social i president de l'Associació Noves Vies. La periodista i editora de la cooperativa Pol·len Edicions, Mar Carrera, serà l'encarregada de moderar aquest diàleg que vol oferir un espai de debat obert per a l'anàlisi crítica de les mancances de protecció per part de les institucions, així com de la criminalització d'aquestes menors i del tractament mediàtic d'aquest sovint basat en estereotips i amb falta de context, que no dóna veu a les principals protagonistes.

La creixent arribada de menors no acompanyades a la ciutat de Barcelona en els darrers anys, ha posat de manifest les mancances estructurals del sistema institucional de protecció, que s’ha trobat sobtadament en una situació de col·lapse. La manca de priorització i d’inversió per part de les administracions públiques per donar resposta a aquest fenomen, sumada als estereotips arrelats a la mentalitat de la població, al discurs alarmant i criminalitzador que sovint han fet ús els mitjans de comunicació i al desplegament de tota una maquinària política i legislativa racista, han situat les menors no acompanyades en un espai d’estigmatització i vulnerabilitat important.

En aquest context, en el qual els joves migrants són perversament construïts com a un dels col·lectiu més problemàtics de la ciutat, és necessari construir, de manera conjunta, una nova narrativa política, social i mediàtica que posi al centre l’acollida, la cura i la protecció dels seus drets.

Dia i hora: dimarts 11 de juny de 2019 de 19h a 21h

Lloc: Espai Contrabandos (C/ Junta de Comerç, 20, Barcelona)

Organitzen: Universitat Internacional de la Pau i Centre Delàs d'Estudis per la Pau 

Amb el suport de: Diputació de Barcelona

Esdeveniment a Facebook aquí.

Més informació sobre el cicle: 

L’objectiu d’aquest cicle sota el títol “Diàlegs sobre pau i seguretat humana”, és abordar des de diferents àmbits com són el periodisme, els estudis de gènere o la filosofia, entre d’altres, aquest repte de construir polítiques antimilitaristes i de pau. També es vol introduir el debat de com adoptar una concepció de la seguretat i la defensa des de la seguretat humana en front a la seguretat i defensa militaritzades que, basades en la lògica de “més armes i més exercit igual a més seguretat”, acaben generant més violències (directes, culturals i estructurals) al nord i al sud. Pots cosultar el programa complet del cicle aquí.

Back

Colabora con:

sipri

Es miembro de:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Dirección: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Tel: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org