Observatorio sobre desarme, comercio de armas, conflictos armados y cultura de paz
joomla templates top joomla templates template joomla

Events Calendar

Yearly View
By Year
Monthly View
By Month
Weekly View
By Week
Daily View
Today
Search
Search

Presentació de l'informe 41 del Centre Delàs "Aculturació i purplewashing a l’exèrcit espanyol. Un estudi sobre les dones símbol" a les membre de la camanya Desmilitaritzem l'Educació - Barcelona

Tuesday 17 December 2019, 06:30pm
Hits : 1137

portada informe41 PurplewashingExercit CATEl dimarts 17 de desembre tindrà lloc la presentació de les conclusions de la recerca "Aculturació i purplewashing a l’exèrcit espanyol. Un estudi sobre les dones símbol", l'últim informe publicat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau que analitza el paper de la militarització de les dones a l'exèrcit espanyol. La presentació de la publicació anirà a càrrec de les investigadores del Centre Delàs i autores de l'informe, Elisenda Ribes i Maria de Lluc Bagur.

Més de trenta anys de participació de la dona en l'exèrcit espanyol i nombrosos canvis legislatius i formals dirigits a pal·liar els efectes del masclisme, no han alterat l'eterna relació entre patriarcat i militarisme, un binomi que avui dia encara roman inqüestionable. L'informe 41 del Centre Delàs d'Estudis per la Pau analitza com la situació de les dones dins de les Forces Armades, lluny de representar una fita en la vindicació feminista per la igualtat d'accés a parcel·les de poder d’allò públic fins al moment vetades, és un exemple més del domini patriarcal i de la lògica militarista. Els comportaments i mecanismes derivats d'aquesta dominació es reprodueixen i es perpetuen, malgrat els canvis superflus, gràcies a la seva habilitat performativa. Les entrevistes realitzades a dotze dones militars han permès corroborar com les dones militars es veuen immerses en un constant procés d'aculturació, així com nivell de consciència que elles mateixes tenen d'aquest procés.

Dia i hora: dimarts 17 de desembre de 2019 a les 18:30 hores

Lloc: reunió de la campanya Desmilitarizem l'Educació a la seu de LaFede.cat (carrer Tàpies 1-3, Barcelona)

 

 

Back

Colabora con:

sipri

Es miembro de:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Dirección: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Tel: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org