Observatorio sobre desarme, comercio de armas, conflictos armados y cultura de paz
joomla templates top joomla templates template joomla

Jornades 2006: Humanitarisme militar, militarisme humanitari

Escrito por Centre Delàs el . Publicado en Jornades del Delàs

Jornades_Humanitarisme_2006_imatgeJornades 2006: Humanitarisme militar, militarisme humanitari

L’acció humanitària es caracteritza per la seva neutralitat, imparcialitat i independència. Les actuacions militars responen a interessos clarament polítics. Dues realitats diametralment oposades amb uns punts de interconnexió ambigus que generen certa preocupació i que mereixen un estudi profund.

És cert que gràcies al suport dels exèrcits els actors humanitaris poden treballar amb més seguretat i tenen un millor accés a les poblacions que viuen una situació de crisi? Són els exèrcits eficients a l’hora de dur a terme tasques humanitàries? Quin perill suposa per a la població civil que uns soldats estrangers els prestin assistència?

Llegiu a continuació el resum de les jornades i consulteu les ponències que es van presentar. Tant l’organització de les Jornades com la transcripció dels debats es van inscriue en el marc de la campanya “Per una acció humanitària no militar”, impulsada pel Centre Delàs. Fruit d'aquestes jornades es va editar la publicació Humanitarisme militar, militarisme humanitari.

Colabora con:

sipri

Es miembro de:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Dirección: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Tel: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org