Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

Jornades 2006: Humanitarisme militar, militarisme humanitari

Written by Centre Delàs on . Posted in Jornades del Delàs

Jornades_Humanitarisme_2006_imatgeJornades 2006: Humanitarisme militar, militarisme humanitari

L’acció humanitària es caracteritza per la seva neutralitat, imparcialitat i independència. Les actuacions militars responen a interessos clarament polítics. Dues realitats diametralment oposades amb uns punts de interconnexió ambigus que generen certa preocupació i que mereixen un estudi profund.

És cert que gràcies al suport dels exèrcits els actors humanitaris poden treballar amb més seguretat i tenen un millor accés a les poblacions que viuen una situació de crisi? Són els exèrcits eficients a l’hora de dur a terme tasques humanitàries? Quin perill suposa per a la població civil que uns soldats estrangers els prestin assistència?

Llegiu a continuació el resum de les jornades i consulteu les ponències que es van presentar. Tant l’organització de les Jornades com la transcripció dels debats es van inscriue en el marc de la campanya “Per una acció humanitària no militar”, impulsada pel Centre Delàs. Fruit d'aquestes jornades es va editar la publicació Humanitarisme militar, militarisme humanitari.

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org