Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

Nota de premsa sobre el judici a membres de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau

Written by Centre Delàs on . Posted in General

El passat mes de juny, en ple període de presentació de l'IRPF, activistes de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau van realitzar una acció informativa de la campanya d'Objecció Fiscal a la despesa militar. L'acció va consistir a fer dues pintades a terra del carrer on s'hi deia: RETALLEM LA DESPESA MILITAR. FEM OBJECCIÓ FISCAL.

L'objectiu de l'acció era informar els ciutadans de la possibilitat de no contribuir a l'absurditat que representa l'enorme despesa militar de l'Estat espanyol. Aquesta possibilitat és, clarament, una forma de denúncia de la política del govern que destina tant diners a preparar i fer la guerra. Una política encara més irresponsable en els actuals moments de crisi i de necessitat d'invertir en mesures socials.


Els mossos d'esquadra van identificar els activistes i van rebre una citació per a un judici de faltes el dia 6 d'octubre. Aquest judici ha estat ajornat, per motius burocràtics, fins al dia 10 de novembre.


Considerem que és desproporcionat portar a judici algú per haver fet una acció com la descrita. I més si recordem que, en un ple municipal de febrer de 2003, es va aprovar que Tarragona és una "ciutat contra la guerra".


D'altra banda, cal afegir que l'Ajuntament de Tarragona ha estat pintant també el terra dels carrers per promocionar la candidatura de la ciutat als Jocs Olímpics de la Mediterrània. Ens trobem, doncs, amb dues valoracions diferents d'una determinada activitat, segons qui en sigui l'autor.


El mateix dia en què s'havia programat el judici que després s'ha ajornat, entrava al port de Tarragona un vaixell de guerra de la VI flota dels EUA, procedent de l'Iraq. No deixa de ser una incongruència que una ciutat que s'autoproclama com antibèl•lica, puneixi una acció antimilitarista inofensiva i aculli vaixells de guerra.

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org