Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

Campanya "BBVA sense armes, sense inversions contaminants, sense inversions sospitoses"

Written by Centre Delàs on . Posted in Indústria i comerç d'armes

El 12 de juny, a les 11 h, el Centre d'Estudis per a la Pau J.M. Delàs, de Justícia i Pau, i l'Observatori del Deute en la Globalització presentaren la campanya BBVA sense armes, sense inversions contaminants, sense inversions sospitoses, a la seu de Justícia i Pau


Atès que el BBVA inverteix de manera directa i indirecta en diverses empreses que produeixen armament i contaminen, els promotors de la campanya volem crear una opinió pública que afavoreixi un canvi d'actitud de les entitats financeres i la Corporació BBVA en particular, integrant controls efectius en el compliment dels drets humans i estudis d'impacte ambiental i social a totes les operacions que financen, i en tots els negocis en els quals participen com accionistes, ja sigui de forma directa o indirecta i, en conseqüència, cancel•li les seves inversions en les empreses fabricadores d'armament relacionades i anul•li el finançament d'empreses altament contaminants.

Una pràctica comuna de tot el sistema financer és la irresponsabilitat social corporativa. A l'Estat espanyol les pràctiques irresponsables estan, lamentablement, molt esteses entre la patronal i lluny de portar a terme una política de Responsabilitat Social Corporativa, actuen contra el medi ambient, erosionen greument la vida de comunitats i pobles en altres territoris, o afavoreixen mitjançant produccions perverses, com les armes, conflictes i guerres en diversos punts del planeta. La corporació financera BBVA no és un entitat aliena a aquestes pràctiques i

ACTUA:
- Irresponsablement mitjançant la participació en indústries militars com a accionista en empreses subministradores del sector defensa exposades en l'Informe-manifest.

- Irresponsablement contra la naturalesa finançant projectes empresarials altament contaminants, com l'Oleoducte de Crus Pesats a Equador o la megafactoria de cel•lulosa d’ENCE a Uruguai.

- Irresponsablement contra els països del Sud mitjançant el suposat ús de la compra de voluntats polítiques als seus governants o blanquejant diners de procedència dubtosa.

Les organitzacions promotores de l'Informe-manifest dediquem habitualment els nostres esforços a impulsar un món socialment més just, i avui, el militarisme, la guerra, la deterioració mediambiental, el comerç desigual entre països industrialitzats o no, i el deute extern que tenalla els no industrialitzats, són les principals causes de les desigualtats que sumeixen a dos terços de la humanitat en la pobresa. Per això, creiem que la millor manera d'eradicar el sofriment de la guerra és “no preparar-la” mitjançant la fabricació d'armes. La millor manera d'evitar la corrupció en els països del Sud és no corrompent als seus funcionaris. La millor forma d'obstaculitzar l'acompliment de les xarxes criminals internacionals és abolint el secret bancari i els paradisos bancaris. Desgraciadament el BBVA no és una entitat aïllada en el panorama financer, per això també incloem entre les nostres demandes la total renúncia del sistema bancari i financer espanyol a participar en el negoci de les indústries de guerra.


Per més informació posi's en contacte amb nosaltres a: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

o per telèfon:
+34 93 317 61 77 ( Centre d’Estudis per a la Pau JM Delàs)
+34 93 785 13 18 (Observatori del Deute en la Globalització)

www.bbvasensearmes.org

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org