Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

Armes al pati del darrere

Written by Centre Delàs on . Posted in Notícies

Segons una nota de l'agència EFE (4 d'agost de 2005), el govern de Mèxic va expressar la seva preocupació al govern dels Estats Units pel tràfic d'armes d'alta tecnologia des d'EUA per subministrar els cartels de la droga. "El govern de Mèxic en diverses ocasions ha expressat el cúmul d'armes d'alta tecnologia que arriben dels Estats Units a Mèxic i que estan en mans de narcotraficants i altres expressions del crim organitzat”, va dir el portaveu de la Presidència, Rubén Aguilar.


Els principals cartels de la droga a Mèxic mantenen una violenta disputa a la frontera del nord -pel control dels passos limítrofs per creuar narcòtics a territori nordamericà, el seu principal mercat- en el que va d'any 2005, deixant més de 600 morts. En la seva "guerra" els narcotraficants han exhibit fusells d'assalt, llençacohets, granades de fragmentació i altres armes pesades.

D’altra banda, es calcula que a Mèxic, amb 106 milions d'habitants, el 17,5 per cent de les llars tenen armes, segons dades oficials, encara que fonts de diverses ONG assenyalen que la quantitat és més alta. Estadístiques oficials assenyalaven l'existència de 4,9 milions d'armes lleugeres el 2003. Oxfam calcula, segons un estudi propi, que la xifra supera els 15 milions d'armes lleugeres en mans de la població civil.

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org