Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

La informació, el secret i la fam

Written by Centre Delàs on . Posted in Notícies

Segons una notícia publicada el mes de març d'aquest any (La Vanguardia, 5 de març), l'Assemblea Nacional Popular de Xina va aprovar aquest mes uns pressupostos militars per valor de 57.000 milions de dòlars, un 17% més que el 2007.


El govern dels Estats Units critica el de Xina de falta de transparència, afirmant que els pressupostos militars s'acosten al doble del publicat. La resposta del Govern xinès és que no fan res que no facin els Estats Units. El 40% dels pressupostos militars USA són secrets, igual que els de la CIA i la NASA. El pressupost militar del Departament de Defensa nord-americà serà de 600.000 milions de dòlars en el 2009, mentre que la xifra real s'acosta als 900.000 milions.

La redacció d'aquesta nota coincidia amb l'anunci en la premsa -primera setmana de juny- del fracàs de la cimera de la FAO organitzada per l’ONU a Roma, en la qual els diferents estats reunits, incapaços de consensuar solucions internacionals, han seguit condemnant a la fam més de 850 milions de persones en el món.

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org