Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

Les armes en la vida i la mort de les dones i les nenes

Written by Centre Delàs on . Posted in Notícies

Una de les característiques específiques de la guerra moderna és que considera com mai en la història de la humanitat la població civil com a víctima. Tant en les grans guerres, com en les anomenades de «baixa intensitat» o en la violència quotidiana. En aquests últims casos, les dones i les nenes pateixen un risc específic. Aquesta és la conclusió d’un informe elaborat per Amnistia Internacional i Intermón Oxfam.

Segons aquest informe hi ha actualment en el món 650 milions d’armes curtes, la majoria en mans d’homes, i prop del 60% són propietat de particulars. L’informe destaca la relació entre la proliferació d’aquest tipus d’armes i la violència de què és objecte la dona. El seu efecte mortífer no solament fa estralls en conflictes armats i en etapes postbèl•liques –on les més perjudicades són les dones i les nenes-, sinó en l’àmbit de la violència domèstica i l’entorn social.
Sobre l’aspecte positiu de les restriccions a la tinença d’armes allà on s’ha aplicat, l‘informe destaca el cas de Canadà, on l’índex d’homicidis de dones per arma de foc ha baixat un 40% en vuit anys.
Materials de Treball, núm.26 (abril 2005)

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org