Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

Llums i ombres al Brasil

Written by Centre Delàs on . Posted in Notícies

Les llums, les quals comentàvem en el butlletí anterior, són l'èxit del programa de bescanvi d'armes de foc, assumit pel govern de Lula. Les ombres són el resultat del referèndum realitzat aquest mes d'octubre. Davant la pregunta: "El comerç d'armes de foc i munició ha de ser prohibit al Brasil?", el 64,82 % dels brasilers s'ha pronunciat a favor de mantenir el lliure comerç d'armes de foc.


Segurament, són moltes i complexes les raons que han impulsat bona part de la població al vot afirmatiu. Segons el diari digital La Insígnia (www.lainsignia.org) "l'opinió popular va canviar en només vint dies; a la ràdio i la televisió es van enfrontar dos fronts parlamentaris, el Brasil sense Armes i el del Dret a La Legítima Defensa". La derrota va posar fi a les il·lusions del moviment que buscava ampliar el desarmament de la població per evitar morts per conflictes personals, accidents i suïcidis, a més d'estancar una font d'armament per a la delinqüència. Al Brasil prop de 40.000 persones moren cada any per ferides de bala.

Com informa La Insígnia, el temor dels activistes del desarmament és que el triomf en el referèndum estimuli els defensors de polítiques conservadores i autoritàries de seguretat.

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org