Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

L’Institut Català de Finances i Caixa de Catalunya financen la compra de SACESA

Written by Centre Delàs on . Posted in Notícies

La Sociedad Andaluza de Componentes Espaciales, S.A. (SACESA) és la principal empresa aeronàutica espanyola contractista de EADS-CASA. Aquesta indústria de propietat pública de la Junta d’Andalusia fa temps que travessa per canvis de propietat.


Darrerament dues empreses, la catalana FICOSA dedicada al sector de l’automoció, i la vasca Alcor, que ja treballa en el sector aeronàutic, estaven interessades a adquirir part de les accions. Finalment el Govern autònom andalús ha donat llum verda a la nova composició de SACESA, que restarà amb la meitat de les seves accions repartides entre FICOSA (60%) i Alcor (40%). La resta correspondrà a IDEA (Junta d’Andalusia) amb un 21%, CajaSol amb el 10%, UniCaja amb el 5% i EADS-CASA amb el 13%. Aquesta empresa especialitzada en fibra de carbó aspira a fabricar la panxa de l’avió de transport civil Airbús A-350, encara que ja fabrica panels dels diversos models d’avió de transport militar (A400M) d’EADS-CASA.

Darrere de l’operació d’ampliació de capital de SACESA que dóna entrada a la catalana FICOSA, es troben dues entitats catalanes, Caixa de Catalunya que aportarà 50 milions d’euros, i el banc públic Institut Català de Finances (ICF), de la Generalitat de Catalunya, que aportà els avals corresponents per materialitzar la compra. Aquesta operació és una més de les realitzades per diverses administracions públiques catalanes (Generalitat i alguns ajuntaments) d’impulsar un pol aeronàutic a Catalunya sense cap obstacle, encara que es tracti d’avions militars. Reiteradament des del Centre Delàs de Justícia i Pau hem alertat que, com ocorre en el cas de SACESA, es tracta d’una indústria que dedica un 40% de la seva producció a defensa

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org