Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

Protesta contra la suspensió de les investigacions sobre corrupció que impliquen BAE

Written by Centre Delàs on . Posted in Notícies

El 14 de desembre de 2006 les autoritats britàniques van anunciar l’aturada de les investigacions sobre corrupció que impliquen BAE Systems Plca Aràbia Saudita. Les investigacions van començar fa dos anys basant-se en al·legacions segons les quals BAE va subornar funcionaris saudites per tal de guanyar un contracte de defensa.

La consideració que aquestes investigacions podrien danyar les bones relacions del Regne Unit amb Aràbia Saudita és un dels principals motius d’aquesta decisió.

La Campanya contra el Comerç d’Armes (CAAT, per les seves sigles en anglès) i el Corner House han presentat davant dels tribunals britànics una demanda contra l’Oficina contra el Frau (Serious Fraud Office), el fiscal general i el primer ministre Tony Blair amb relació a la seva decisió d’aturar les investigacions sobre BAE.

Segons els demandants, la suspensió de les investigacions suposa una violació de la Convenció contra la Corrupció de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic. Aquesta diu clarament en el seu article 5è que les consideracions d’interès nacional o els possibles efectes sobre les relacions amb un altre estat no poden influir en la investigació i persecució de la corrupció

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org