Enguany activistes membres de la Campanya Banca Armada -integrada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, SETEM, Justícia i Pau, ODG, Col·lectiu Rets i AA-MOC– assistiran a la junta anual d’accionistes de Bankia que tindrà lloc demà, divendres 24 de març, a València. Bankia és el quart banc espanyol que més finança a la indústria militar, amb 180.919.2246,50 euros invertits durant el període 2011-2016, i tot i que ja s’ha denunciat des de la campanya Banca Armada, aquest serà el primer any que es farà a través d’una intervenció a la seva junta d’accionistes.
Amb la lectura del comunicat davant els dirigents i accionistes de Bankia i els mitjans de comunicació, es reclamarà la responsabilitat que li pertoca a l’entitat bancària per participar en la producció i venda d’armes a través de participacions accionarials a empreses d’armament, així com també mitjançant la concessió de crèdits o emissió de bons i pagarés.
En aquests darrers anys Bankia ha concedit crèdits a Maxam -antiga fabricant de mines antipersona i bombes de dispersió-, Navantia -fabricant de bucs de guerra- i Oesia - desenvolupadora de simuladors d’artilleria i tir per a avions de combat-, entre d’altres; i s’ha vinculat amb Indra a través de fons d’inversió, accions i bons.
Demà divendres estarà disponible al web de Banca Armada el comunicat que es llegirà en la intervenció a la junta, i informarem de l’evolució de l’actuació a través de les xarxes social del Centre Delàs i els altres membres de la campanya amb el hashtag #NoalaBancaArmada.
Representants de la Campanya Banca Armada reclamen responsabilitats al BBVA davant la crisi de refugiades
El passat divendres 17 de març de 2017 la Campanya Banca Armada va denunciar un any més davant els dirigents i accionistes del BBVA,les inversions milionàries que l’entitat realitza a empreses del sector armamentistales inversions milionàries que l’entitat realitza a empreses del sector armamentista.
La cessió de més de 664.795 accions per part d’accionistes de l’entitat bancària van permetre l’actuació de la campanya BBVA Sense Armes en el marc de la Campanya Banca Armada.
En la intervenció, l’activista i membre del Centre Delàs, Maria de Lluc, va denunciar el paper que juga el BBVA com a líder del rànquing de la Banca Armada de l’Estat espanyol, amb més de 2.700 milions de euros invertits en empreses d’armes. A més, enguany, es va voler demanar responsabilitats a la entitat en la seva relació amb la crisi de refugiades. Maria de Lluc va explicar com les inversions del BBVA en empreses que produeixen armes tenen relacions amb els fluxos migratoris i l’actual crisi de refugiats. Per una banda, les empreses de la indústria militar subministren armes i d’altres equipaments que alimenten els conflictes armats dels que fugen les refugiades i d’altra, han exercit una forta pressió que ha motivat la resposta europea basada en la vigilància i el control fronterer.
Podeu llegir la intervenció complerta al web de Banca Armada i veure el vídeo del relat de la intervenció explicat per Maria de Lluc aquí.
Saber és poder: Comparteix-ho! fes-ne difusió a les xarxes socials.
|
Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada
|
Versión en castellano:
La Campaña Banca Armada intervendrá por primera vez en la junta de accionistas de Bankia
Este año activistas miembros de la Campaña Banca Armada -integrada por el Centro Delàs de Estudios por la Paz, SETEM, Justícia i Pau, ODG, Colectivo RETS y AA-MOC– asistirán a la junta anual de accionistas de Bankia que tendrá lugar mañana, viernes 24 de marzo, en Valencia. Bankia es el cuarto banco español que más financia a la industria militar, con 180.919.2246,50 euros invertidos durante el periodo 2011-2016, y a pesar de que ya se ha denunciado desde la campaña Banca Armada, este será el primer año que se hará a través de una intervención en su junta de accionistas.
Con la lectura del comunicado ante los dirigentes y accionistas de Bankia y los medios, se reclamará la responsabilidad que le corresponde a la entidad bancaria por participar en la producción y venta de armas a través de participaciones accionariales a empresas de armamento, así como también mediante la concesión de créditos o emisión de bonos y pagarés.
En estos últimos años Bankia ha concedido créditos a Maxam -antigua fabricante de minas antipersona y bombas de dispersión-, Navantia -fabricante de buques de guerra- y Oesia - desarrolladora de simuladores de artillería y tiro para aviones de combate-, entre otros; y se ha vinculado con Indra a través de fondo de inversión, acciones y bonos.
Mañana viernes estará disponible en la web de Banca Armada el comunicado que se leerá en la intervención en la junta, e informaremos de la evolución de la actuación a través de las redes sociales del Centro Delàs de Estudios por la Paz y los otros miembros de la campaña con el hashtag #NoalaBancaArmada.
Representantes de la Campaña Banca Armada reclaman responsabilidades al BBVA ante la crisis de refugiadas
El pasado viernes 17 de marzo de 2017 la Campaña Banca Armada denunció un año más ante los dirigentes y accionistas del BBVA, las inversiones millonarias que la entidad realiza a empresas del sector armamentista.
La cesión de más de 664.795 acciones por parte de accionistas de la entidad bancaria permitió la actuación de la campaña BBVA Sin Armas en el marco de la Campaña Banca Armada.
En la intervención, la activista y miembro del Centro Delàs, Maria de Lluc, denunció el papel que juega el BBVA como líder del ranking de la Banca Armada del Estado español, con más de 2.700 millones de euros invertidos en empresas de armas. Además, este año, se quiso pedir responsabilidades a la entidad en su relación con la crisis de refugiadas. Maria de Lluc explicó como las inversiones del BBVA en empresas que producen armas tienen relaciones con los flujos migratorios y la actual crisis de refugiados. Por un lado, las empresas de la industria militar suministran armas y otros equipamientos que alimentan los conflictos armados de los que huyen las refugiadas y por otro, han ejercido una fuerte presión que ha motivado la respuesta europea basada en la vigilancia y el control fronterizo.
Podéis leer la intervención completa en la web de Banca Armada y ver el vídeo del relato de la intervención explicado por Maria de Lluc aquí.
Saber es poder: ¡Compartelo! Difúndelo en las redes sociales.
|
Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.
|
|