El Centre Delàs d'Estudis per la Pau té com a missió el foment d'una cultura de pau i la construcció d'una societat desarmada, i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme.
Agenda
En el marc de les Jornades "Terrorismes del segle XXI" celebrades a Sant Cugat del Vallès el passat mes de setembre, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau organitza el pròxim dimecres 27 de febrer la conferència "Europa i Món Àrab enfront del gihadisme" que acollirà la presentació del darrer llibre publicat pel Centre Delàs "És una guerra? Gihadisme i terrorisme", i que comptarà amb la participació dels experts Gema Martín Muñoz i Pere Vilanova, i dels coordinadors de la publicació, Joaquim Lleixà i Pere Ortega. L'acte, que tindrà lloc a la Casa de Cultura de Sant Cugat entre les 18:30 i les 20:30 hores, abordarà la resposta europea davant el gihadisme i els extremismes violents i els impactes d'aquest fenomen al Món Àrab.
Fes la inscripció aquí.
Publicacions
És possible una seguretat pacifista? Les polítiques de seguretat tradicionals, de caràcter militarista, conformen la seguretat actualment hegemònica. A través de divuit capítols, aquest llibre explora una altra seguretat que no només és possible, sinó que necessària. Existeixen alternatives locals i globals que poden donar valor a polítiques pacifistes i de seguretat i que, a més, són coherents amb la cultura de pau i la seguretat humana.
Més informació aquí.
Autors: publicació col·lectiva, (coord.) Jordi Calvo
Els drets de les dones i de les identitats sexuals i de gènere no normatives es troben, arreu però també a Occident, sota una amenaça que ja ha començat a erosionar avenços que crèiem sòlids, i que poden dur a curt termini a un augment de les desigualtats de gènere, fins i tot de les formals, així com de les violències directes i estructurals i, en especial, de la impunitat que les ha sostingut fins ara. Aquest informe recull les aportacions dels Estudis Feministes en el camp de la seguretat per determinar els impactes materials de la securitització d’Occident. Uns impactes que es tradueixen en inseguretat econòmica i comunitària; persecució de la migració i discriminació de minories ètniques; inseguretat personal i física, agreujada pels estereotips que alimenten les violències de gènere i la impunitat; i inseguretat en l’accés de la salut, sobretot sexual i reproductiva.
Pots consultar i descarregar el resum executiu en català i en castellà, i l'informe complet en català i en castellà. Pròximament disponible en anglès.
Autora: Nora Miralles
Notícies
El passat dimarts 29 de gener de 2019, dos investigadores membres del Centre Delàs d'Estudis per la Pau van ser a Brussel·les per reunir-se amb representants dels grups parlamentaris i presentar les principals dades i conclusions extretes de les recents investigacions dutes a terme pels diferents grups de recerca del Centre que han abordat anàlisi sobre les polítiques de la por i securitització a la Unió Europea, d'una banda, i les alternatives de polítiques de seguretat i pau en l'àmbit global i local.
Entrevistes i articles
Saber és poder: Comparteix-ho! fes-ne difusió a les xarxes socials.
|
Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una societat desarmada
|
Versión en castellano
Agenda
En el marco de las Jornadas "Terrorismos del siglo XXI" celebradas en Sant Cugat del Vallès el pasado mas de septiembre, el Centro Delàs de Estudios por la Paz organiza el próximo miércoles 27 de febrero la conferencia "Europa y Mundo Árabe frente al yihadismo" que acogerá la presentación del último libro publicado por el Centro Delàs "¿Es una guerra? Yihadismo y terrorismo", i que comptarà con la participación de los expertos Gema Martín Muñoz y Pere Vilanova, y de los coordinadores de la publicación, Joaquim Lleixà y Pere Ortega. El acto, que tendrá lugar en la Casa de Cultura de Sant Cugat entre las 18:30 y las 20:30 horas, abordará la respuesta europea ante el yihadismo y los extremismos violentos y los impactos de este fenómeno al Mundo Árabe.
Haz la inscripción aquí.
Publicaciones
¿Es posible una seguridad pacifista? Las políticas de seguridad tradicionales, de carácter militarista, conforman la seguridad actualmente hegemónica. A través de dieciocho capítulos, este libro explora otra seguridad que no solo es posible, sino que necesaria. Existen alternativas locales y globales que pueden dar valor en políticas pacifistas y de seguridad y que, además, son coherentes con la cultura de paz y la seguridad humana.
Más información aquíaquí.
Autores: publicación colectiva, (coord.) Jordi Calvo
Los derechos de las mujeres y de las identidades sexuales y de género no normativas se encuentran, en todo el mundo pero también en Occidente, bajo una amenaza que ya ha empezado a erosionar avances que creíamos sólidos, y que pueden llevar a corto plazo a un aumento de las desigualdades de género, incluso de las formales, así como de las violencias directas y estructurales y, en especial, de la impunidad que las ha sostenido hasta ahora. Este informe recoge las aportaciones de los Estudios Feministas en el campo de la seguridad para determinar los impactos materiales de la securitización de Occidente. Unos impactos que se traducen en inseguridad económica y comunitaria; persecución de la migración y discriminación de minorías étnicas; inseguridad personal y física, agravada por los estereotipos que alimentan las violencias de género y la impunidad; e inseguridad en el acceso de la salud, sobre todo sexual y reproductiva.
Puedes consultar y descargar el resumen ejecutivo en castellano y en catalán, y el informe completo en castellano y en catalán. Próximamente disponible en inglés.
Autora: Nora Miralles
Noticias
El pasado martes 29 de enero de 2019, dos investigadoras miembros del Centro Delàs de Estudios por la Pau estuvieron en Bruselas para reunirse con representantes de los grupos parlamentarios y presentar los principales datos y conclusiones extraídas de las recientes investigaciones llevadas a cabo por los diferentes grupos de investigación del Centro que han abordado análisis sobre las políticas del miedo y securitización en la Unión Europea, por un lado, y las alternativas de políticas de seguridad y paz en el ámbito global.
Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.
|
Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad desarmada.
|
|