Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

Jornades Humanitarisme militar, militarisme humanitari

Written by Centre Delàs on . Posted in Informes

Article Index

L’acció humanitària es caracteritza per la seva neutralitat, imparcialitat i independència. Les actuacions militars responen a interessos clarament polítics. Dues realitats diametralment oposades amb uns punts de interconnexió ambigus que generen certa preocupació i que mereixen un estudi profund.

És cert que gràcies al suport dels exèrcits els actors humanitaris poden treballar amb més seguretat i tenen un millor accés a les poblacions que viuen una situació de crisi? Són els exèrcits eficients a l’hora de dur a terme tasques humanitàries? Quin perill suposa per a la població civil que uns soldats estrangers els prestin assistència?


Els dies 9 i 10 d’octubre de 2006, el Centre d’Estudis per a la Pau J.M. Delàs va organitzar les Jornades “Humanitarisme militar, militarisme humanitari”, amb la intenció de fomentar el debat sobre la participació de les exèrcits en accions humanitàries. Aquesta publicació respon a l’interès mostrat per molts dels assistents als actes en tenir una versió escrita de les diferents conferències.

Tant l’organització de les Jornades com la transcripció dels debats s’inscriuen en el marc de la campanya “Per una acció humanitària no militar”, impulsada pel Centre d’Estudis per a la Pau J.M. Delàs de Justícia i Pau.

 Preu: 5 euros
Comprar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org